גרגור מי מלח בפה לאחר עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

13/08/2017 | 02:47 | מאת: רותם

לפני כשבועיים ביצעתי עקירת שן בינה. אחת ההוראות שקיבלתי לאחר העקירה זה לשטוף את הפה עם מי מלח (ערבוב של רבע כפית מלח בתוך מים פושרים) לאחר כל ארוחה ולפני השינה. הייתי אמור לחזור על פעולה זו שבוע- וכך ביצעתי. העניין הוא, שלאחר שבוע עדיין הרגשתי ששאריות מזון נתקעות לי באזור של העקירה. לכן חשבתי שיהיה נכון להמשיך עוד זמן עם שטיפות במי מלח, ובינתיים אני מבצע זאת כבר שבועיים. כמה שאלות: 1. האם ייתכן נזק מלבצע שטיפות עם מי מלח (רבע כפית מלח במים פושרים, לאחר כל ארוחה ולפני השינה) לאורך זמן? 2. שמתי לב שאם אני פשוט מגרגר מים (בלי מלח או משהו אחר) מספיק זמן – אני מצליח להוציא את כל שאריות המזון שנתקעות לי באזור העקירה, או שלפחות ככה אני מרגיש. אז אולי בכלל אין צורך לגרגר מי מלח ומספיק לגרגר מים בלי כלום כמו שאני מתאר כאן לשם הוצאת שאריות המזון?

שלום רב לאחר עקירות תמיד נשאר חור בעצם שלוקח לו זמן רב להסגר. זו לא סיבה לדאגה מה שחשוב זה ההיגיינה. בעיקר צחצוח שיניים על מנת לשמור על השיניים הסמוכות. במידה ואיזור העקירה כבר לא כואב ולא נפוח זה אמור להיות מספיק. תוך כדי השטיפה המקום מתנקה. אין ערך לתוספת המלח בשלב זה תרגיש טוב

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים