דחיפות עקירת שיני בינה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

28/03/2017 | 00:11 | מאת: רועי

במהלך נובמבר התחלתי להרגיש כאבים בחלק הימני העליון של הפה. התברר לי ע"י רופא השיניים שלי שמדובר בשן בינה שצומחת שם- ושיש לבצע צילום פנורמי ולראות כירורג פה ולסת. ציין גם שנתקעות שם שאריות מזון שלוחצות על החניכיים- ולכן יש לבצע שטיפה של הפה עם מי מלח מדי פעם כדי להוציא אותן. הייתי אצל כירורג, שאמר שלדעתו כדאי לעקור את השן הנ"ל, וגם לעקור שן בינה נוספת שצמחה בצד שמאל למעלה. כששאלתי אותו כמה העניין דחוף- אמר שקשה להעריך, ושזה תלוי בכל מיני דברים (אותם אני לא זוכר). לכירורג הנ"ל הלכתי באופן פרטי (מדובר ברופא בכיר שגם עובד בבי"ח ידוע) , וכיוון שהמחיר אצלו יקר לעקירות- החלטתי ללכת לבי"ח ציבורי בשביל העקירה. הכירורג שראיתי בבית החולים הציבורי הסכים עם דעתו של הכירורג אליו הלכתי באופן פרטי (יש לעקור שתי שיני בינה עליונות). אולם, כששאלתי אותו כמה הסיפור דחוף, והאם אפשר לדחות את זה על טווח של חודשים- הוא אמר שזה ממש לא דחוף ושבהחלט אפשר לדחות על גבי כמה חודשים. לאור כך ועקב כך שאני כרגע די עמוס, החלטתי לדחות את העקירות שנקבעו לי בבית החולים בחודשיים וחצי לכל אחת. יצא לי כעת לחשוב קצת יותר על העניין- בהתחשב בכך שנתקעות שאריות מזון באזור של שיני הבינה, שנאמר לי שלוחצות על החניכיים- האם זה באמת רעיון טוב לדחות את העקירות בחודשיים וחצי? ובאופן כללי האם מומלץ לדחות עקירות שכאלה על טווח של חודשיים וחצי? אולי ייגרם נזק בטווח הנ"ל? חשוב לציין כי איני מרגיש שום כאב בפה, ובפרט לא מרגיש כאב באזור שיני הבינה. יחד עם זאת, אני כן מרגיש שנתקעות שאריות מזון באזור של אחת משיני הבינה- אותן אני מרגיש שלא מצליח תמיד להוציא לגמרי (לא פשוט להגיע לאזור שם עם קיסם או חוט דנטלי, ושטיפה עם מי מלח לא מוציאה את כל שאריות המזון).

שלום רב, אכן אין בעיה עם המתנה של חודשיים וחצי עד העקירה. זה לא טיפול דחוף בהצלחה

31/03/2017 | 15:24 | מאת: רועי

שמתי לב כעת שהניסוח שלי היה לא כל כך טוב- ייתכן שהשתמע ממנו שדחיתי את הניתוח בחודשיים וחצי מעכשיו/מהזמן הקרוב. למען הסר ספק, הכוונה לא הייתה שאני דוחה את העקירה בחודשיים וחצי מעכשיו. למעשה, דחיתי את העקירה הראשונה מאמצע מאי לסוף יולי. העקירה של שן הבינה בצד השני תתבצע בדיוק חודש אחריה - בסוף אוגוסט. אז רק כדי לוודא- אין בעיה עם דחייה שכזאת?

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים