השתלת עצם בזמן עקירה ??

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

18/03/2017 | 22:16 | מאת: מיכל

שלום , אי צריכה כנראה לעשות השתלת עצם האם ההשתלה נעשת בעת ההעקירה ? עוקרים לי שן קדמית שיש עליה כתר וכל האזור מודלק( החך כואב באזור השן)\ האם נוכחות דלקת מאפשרת השתלת עצם או שצריך לחכות לריפוי מאיפה מביאים עצם ? האם זה אבקה ?? מה מקורה האם יש דרך לדעת מה מקור הדלקת , יש לי את הכתר הזה אולי 20 שנה והכל היה בסדר!! אם מדובר בדלקת שלא קשורה לשורש הא ניתן לטפל ללא עקירה? כיס דלקתי?

שלום רב, מעוד קשה לנות על השאלות בלי לבדוק אותך. לא יכול לדעת מה מקור הדלקת ומה ניתן לעשות במקום לעקור את השן. כעקרון עקירה זאת האפשרות האחרונה. לרוב ניתן ורצוי לבצע שתל עצם בזמן העקירה אבל כל מקרה לגופו. זאת תיהיה ההחלטה של הכרורוג שיטפל בך בזמן הניתוח בהתאם לתנאים בשטח בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים