חשש מקרינה בצילום שיניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

13/10/2016 | 21:50 | מאת: אר

שלום, אני מעוניינת לעקור שן בינה וכן את שתי השיניים הטוחנות בלסת ימנית תחתונה (האחת עם דלקת כרונית). נשלחתי לצילום פנורמי עדכני(ברשותי צילום ישן לפני מספר שנים). שאלתי: מאחר ומדובר רק בלסת ימנית תחתונה, האם ניתן להסתפק בצילום מצומצם יותר? למשל, צילומי נשך בודדים או צילום סטטוס חלקי של השיניים בהן אני מעוניינת לטפל? והאם אלה יתנו תמונה מהימנה דיה כמו צילום פנורמי? האם יש דרך להימנע מקרינה זו? אודה מאד לתשובתך המלומדת.

שלום רב, אין בצילומים הפנורמים המודרניים כמות גדולה של קרינה שצריכה להדאיג אותך. יש בקרה לשיניים הללו עצב שחשוב מאוד לדעת את מיקומו על מנת לא לפגוע בו. לעיתים יש צורך לבצע גם צילום CT וגם במקרה זה הקרינה נמוכה. לגבי איזה צילום מספק את צריכה להתיעץ עם רופא השיניים שלך בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים