שיקום נשימתי לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

26/08/2013 | 23:11 | מאת: רחלי

שלום רב, אבי עבר ניתוח להרסת גרורה מהכבד לפני שבועיים מהיום, ומאז נמצא בטיפול נמרץ. לאחר מספר ימים מהניתוח התגלתה לו דלקת ריאות (שכנראה התפתחה כתוצאה מצינור ההנשמה) וכרגע התגלה אצלו זיהום נוסף שמקורו כנראה בריאות והוא מטופל ב-2 סוגי אנטיביוטיקה: אימיפנם וצפזולין. מאחר ומצבו עדיין מוגדר כקשה ונסיונות לגמול אותו מההנשמה לא צלחו (הפרשות מרובות כתוצאה מהדלקת ריאות וכד'), הוא היה מורדם לעיתים, ולכן עדיין מונשם באמצעות צינור הנשמה. היום חתמנו על הסכמה לערוך לו ניתוח טרכאוסטומי ואשמח לקבל בבקשה קצת מידע אודות הניתוח, כאבים שלאחר הניתוח והאם ישנה אפשרות לדיבור כאשר יש את הצינור? בנוסף, יש לציין כי אבי הוא חולה מיאסטניה גרביס והרופאים אמרו שזוהי גם אחת הסיבות לקושי לגמילה מההנשמה. רציתי לדעת האם יהיה ניתן לגמול אותו מההנשמה ותוך כמה זמן מהתקנת הטרכאוסטומי יהיה ניתן להוציאה ולחזור לנשימה עצמאית מלאה? תודה רבה מראש על המענה.

לרחלי שלום את שואלת הרבה שאלות שאין לענות עליהן באופן כללי. על מנת לתת לך יעוץ מושכל אני צריכה לבדוק אותו, לדבר עם הרופאים. דבר אחד אני כן יכולה לאמר שהחדרת Tracheostomy יקל עליו ביותר ויעזור בגמילה מהנשמה אם את רוצה פרטים נוספים צרי קשר ל 4266499 052

מנהל פורום שיקום נשימתי