מונשם ומורדם

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

08/06/2012 | 18:50 | מאת: אירית

שלום רב אבא שלי בן 76, ללא מחלות רקע, אדם בריא, חזק, ספורטאי ופעיל. ניהל אורח חיים בריא ועבד במשרה מלאה עד יום האשפוז, בו עבר ניתוח מעקפים והחלפת מסתם. כשבועיים לאחר הניתוח עבר ניתוח שני מאחר ועצם החזה לא התאחתה כמו שצריך. לאחר שבועיים נוספים עבר ניתוח שלישי כשהסיבה, שוב, בעיה בעצם החזה. בניתוח הזה הושתלה רקמת שריר בבית החזה במקום עצם החזה שהוסרה בחלקה. כ-24 שעות לאחר הניתוח הזה החלו בעיות נשימה והוא חובר למכונת הנשמה. לאחר שניסו לגמול אותו מהמכונה במשך כשבוע ימים, ללא הצלחה, לא הייתה ברירה ובוצע ניתוח פיום קנה. לאחר הניתוח כשהתעורר מההרדמה הראה סימני מצוקה נשימתית והלחץ דם שלו הרקיע לשמים. מאז הוא מורדם ומונשם ובכל פעם שההרדמה יורדת והוא מתעורר שוב הלחץ דם עולה והם נאלצים לטשטש אותו שוב. שאלתי האם יש מוצא מהמצב הזה? האם שיקום נשימתי יכול לעזור באיזה שהיא דרך? הרופאים משייכים את זה למצב הנפשי שלו וגם לניתוח השלישי ,בו השתנתה המכניקה של הנשימה כמו כן הוא גם לא אכל טוב והם טוענים שאין לו פשוט כוח לנשום. הריאות בסדר ואין סיבה לכאורה שזה קורה. מה עושים, האם יש תקווה?

לאירית שלום. באיזה בית חולים נמצא אביך? אני זקוקה ליותר פרטים על מנת לתת לך תשובה יותר מושכלת. לדעתי תיקווה תמיד יש תיצרי איתי קשר ל 4266499 052 ונוכל לדבר על כך

מנהל פורום שיקום נשימתי