שיעול בלתי פוסק

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

27/07/2010 | 18:03 | מאת: מותש משיעולים

שלום רב, לפני כ-10 ימים (לאחר התקררות) עברתי התקף אסתמה (הקשה מזה מספר שנים) שנגמר באינהלציה. במשך 8 ימים השתעלתי אין סוף, אך היה זה בעיקר לצורך הוצאת ליחה. אפשרות של דלקת ריאות נשללה לאחר צילום ריאות. מאחר ובמשך כל התקופה חום הגוף נע ונד בין 35.7 ל-38.3 הוחלט כי אקח אנטיביוטיקה (ככל הנראה זיהום כלשהו בדרכי הנשימה או ברונכיט). מזה יומיים אני משתעל אין סוף - שיעול יבש וטורדני - ללא ליחה. אני מרגיש גירוי ברור בעומק הגרון (כאילו בחיבור של הצוואר עם החזה). היום בבוקר התחלתי עם כדורי TELFAST בתקווה שאלו יעזרו לי עם השיעול. אני חושד כי למקום העבודה החדש (שם התחלתי לעבוד לפני כשבועיים וחצי) יש תפקיד משמעותי בגירוי לאור השימוש במזגן מרכזי ואין סוף שטיחים מקיר לקיר. עם הגעתי היום לעבודה, במשך כ-3 שעות לא השתעלתי כמעט ואז החל לו השיעול הטורדני שאינו פסק עד שעזבתי. כעת, אני עדין משתעל, אך פחות. במצב דומה אתמול - אינהלציה שיפרה את המצב. חשוב לציין כי בשבוע האחרון הייתי בשני טיפולי שיאצו-דיקור שעזרו לי מאד. מהי ההמלצה במקרה שכזה? אינני מעונין שהגוף יתרגל לאינהלציות ולהיות תלוי בכך. כאמור, השימוש האחרון לפני המחלה הנוכחית באינהלציה היה לפני מספר שנים. הנני בן 32, בריא בד"כ ומבצע פעילות ספורטיבית אינטנסיבית פעמיים בשבוע לערך. תודה!

לפי תאור התגובה שלך זו תגובה אלרגית ולכן יש לבדוק מה. אם השיעול הוא שיעול יבש יש תרופות שיכולות לעזור. אני מציעה שאבדוק אותך ונמצא דרך לעזור לך 4266499 052 דר' גרוס

10/10/2010 | 00:22 | מאת: מחמוד

הפסקתי לעשן נרגילה לפני שלושה חודשים, אני סובל מאותם שיעולים ותיאור דומה בוא נגיד למה שנכתב בשאלה הזו, אני עישנתי למשך שנתיים נרגילה, עישנתי הרבה, אבל אני עדיין לא מרגיש טוב מבחינת ריאות בכל זאת שאמר לי הרופא שאין דלקת

מנהל פורום שיקום נשימתי