אהבה נכזבת שלא עוזבת - רק יותר ויותר כואבת
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
ידיד טוב שלי עקשן ולא מוכן לקבל יעוץ משום סוג אבל אני עושה את זה במקומו, ומקווה שזה יעזור.זה גם מפחיד ומעניין אותי אישית. הוא התאהב בה במקום העבודה. הייתה התקרבות אינטימית חזקה מאוד בינייהם. חודשיים זה החזיק מעמד. אבל אז הבין שהוא רק עוד כלי במשחק של הנשים המודרניות, העירוניות...לא רציני. עבורו התובנה הזו היתה מאוחרת מידי.התאהב בה לחלוטין האומלל. הוא החליט על מחיקה. הודיע לה שהתקשורת ביניהם מנותקת, מילולית , פיזית הכל. חד וחלק וקר. הוא מספר שהיא קיבלה את זה בציחקוקיה האפייניים. 5 חודשים לאחר הפרידה הזו הבחור גמור ! מתעלם ממנה אמנם, אבל רואה ושומע אותה כל יום בעבודה שלו. הוא לא מסוגל להוציא אותה מהראש והחיים שלו תקועים בניוטראל בכל התחומים. הייתי אומר שהוא מתפקד ב 10 אחוז בערך ואני מגזימה לטובתו. מה לייעץ לו ?
שלום שירה, יש לא מעט אנשים שמתאהבים במי שלא מחזיר להם אהבה ומשחק את הקשה להשגה, נמשכים למי שדוחה אותם ודוחים את מי שמביע בהם עניין (את מוזמנת לקרוא על כך יותר במאמר הקצר הבא: http://www.giditherapy.com/hasl.html). למרבה הצער, דווקא אנשים כאלה (ובעיקר הגברים שבהם) אינם פונים לטיפול. מניסיוני, אין כל תועלת בניסיון לשכנע אנשים לפנות לטיפול והמקסימום שאת יכולה לעשות למען ידידך הוא להיות לו לאוזן קשבת, לתמוך בו ולעודד אותו. להערכתי, האובססיה שהוא פיתח כלפי אותה בחורה שמשחקת בו היא השלכה של הדימוי העצמי שלו עליה. באופן פאראדוקסאלי, יש רק לצפות לכך שמצוקתו תגדל לממדים כאלה שהוא יבין שהבעיה שלו היא עם עצמו ואז יפנה לטיפול. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com
תודה ד"ר אני חייבת להודות שהמאמר שלך מרתק. הייתי מחייבת את הרווקים\ות כאן לעיין בו אם רק היתה לי השפעה. הפיסקה על אלו שנמשכים רק למי שלא מעוניינת פוגעת בול במקרה דנן. אנסה לשכנע את ידידי לפנות לטיפול. בכל מקרה , אשמח אם תתיחס לשתי סוגיות קונרקטיות: - האם לייעץ לו לעזוב את עבודתו , בשל נוכחותה התמידית של ה"מתעללת" שלו בסביבה ? היא מפריעה לו לדעתי להתגבר ולשכוח ולפרוח - האם לייעץ לו לחזור ולדבר איתה? מבחינתה אין בעייה להוסיף אותו לאלפי ה"ידידים" שלה, ואולי לנסות לכבוש אותה מחדש ? (אני עדיין מאמינה בניצני האהבה שם) תודה מראש.