פחד מאינטימיות
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
ד"ר גידי שלום אני בת 26, לא היה לי מעולם קשר זוגי בגלל הפחד מאינטימיות. אני בטיפול כבר קרוב לשנה אך מתביישת לספר זאת לפסיכולוגית שלי. יש לציין שהקשר ביננו מצויין ואני סומכת עליה, אך חוששת לדבר על הנושא. מה ניתן לעשות במקרה כזה? אני מיואשת. תודה, זרבובית.
שלום רב לך, שבי עם עצמך ותנסי לחשוב למה את מתביישת לספר לה? מה יכול לקרות אם תספרי לה? ערכך לא יפחת בעיניה והיא הרי שומעת כל כך הרבה סיפורים בעייתיים של אנשים ואולי נתקלה כבר בכמה מקרים כאלה. מנהל הפורום מציע במקרים כאלה להדפיס את הפניה שלך אליו ולהראות את התדפיס לפסיכולוגית. אולי זה רעיון טוב. גם אם את צריכה אומץ בשביל זה ןלהתגבר עלל חששות כדאי שתעשי זאת ואז אולי יפתח איזה מחסום אצלך והשיחה תזרום. בהצלחה.
שלום זרבובית, ההימור שלי הוא שלאחר שנה הפסיכולוגית שלך לא תופתע מהתגלית הזו, אך אם קשה לך לספר לה, את יכולה לנסות משהו שיש לנו כאן בפורום ניסיון חיובי איתו והוא לספר לה ששאלת שאלה באחד הפורומים, להדפיס את הפנייה ולהשאיר לה אותה לקריאה בין השיחות, כך שלא תצטרכי לראות את תגובתה תוך כדי קריאת ההודעה, אם זה גורם לך מבוכה כה רבה. אני בטוח שהיא מספיק רגישה כדי להתייחס לעניין בהבנה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com