מעונינת במידע על שימור דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

17/07/2010 | 13:54 | מאת: גלית

שלום רב, אני מעוניינת לשמוע אודות שימור דם טבורי קצת רקע בנושא, למה כדאי? האם יש סיכון כלשהו ? למישהו? מה התהליך? והאם זה כרוך בעלות?.... היכן אקבל את המידע הנ"ל? אני אמורה ללדת בסוף אוקטובר.. תודה גלית

17/07/2010 | 17:36 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

גלית שלום, ראשית, המידע מצוי באתרים השונים כדוגמת אתר טבורית: www.taburit.co.il ורצוי מאוד לקרוא על הנושא לפני שיחה טלפונית או אחרת. בכל זאת פטור בלא כלום אי אפשר ולכן אומר כלהלן: הדם הטבורי הוא דמו של התינוק אשר נמצא בחבל הטבור ובשליה. דם זה עשיר בתאי גזע שהם אבני היסוד של בנין הגוף ןביכולתם להתמיין ולתרום בטיפולים מצילי חיים וכבר היום נעשה שימוש בתאי גזע בעיקר, אך לא רק, כתחילף השתלות מח עצם. לאחר לידת התינוק וניתוק חבל הטבור ניתן, בתהליך פשוט, לאסוף את הדם הטבורי ולשמור את תאי הגזע למשך תקופה של לפחות 20 שנה ואף יותר. אין סיכון לתינוק, שכבר אינו מחובר לחבל הטבור כאמור, או ליולדת. שימור דם טבורי, בבנק דם טבורי משפחתי-פרטי, כרוך בתשלום העלויות עבור האיסוף, העיבוד, הבדיקות, ההקפאה והשימור לטווח ארוך (ובטבורית גם הביטוח). העלות לתקופה של 20 שנה מסתכמת באלפי שקלים בודדים או כ- 400 ש"ח לשנה. אני מציע שתקראי יותר באתר ולאחר מכן נוכל לשוחח. שבוע טוב, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי