שמירת דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

27/10/2014 | 10:59 | מאת: תמר

שלום דוקטור יש לי שאלה. אני נסעית הפטיטיס ב, אם אני יכולה לשמור דם טבורי? תודה רבה

27/10/2014 | 13:45 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

תמר שלום, מנה של דם טבורי מיולדת שהיא נשאית הפטיטיס B נשמרת כאשר המנה מוגדרת כמנה ייעודית. זה המצב בבנקים משפחתיים שם המנה מיועדת לשימוש עבור בני משפחת היילוד או כאשר היא נשמרת בבנק דם טבורי ציבורי לשימוש אצל חולה ידוע. ההחלטה על שימוש במנה כזו כמו בכל מקרה אחר של שימוש במנת דם טבורי מתקבלת על ידי הצוות הרפואי בעת אירוע כלומר כאשר המנה נדרשת לצורך שימוש. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי