זיהום חיידקי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

25/12/2013 | 00:16 | מאת: מיכל

שמרנו דם טבורי אך קיבלנו דיווח שהדם מזוהם עם anaerobic gram negative rod. בבנק הדם נמסר לנו שתהיה חס וחלילה שלא נצטרך אפשרות לשימוש עתידי בדם זה. האם זה נכון? האם שימוש בדם זה עלול להביא להשלכות כלשהן?

25/12/2013 | 14:31 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

מיכל שלום, בעולם בוצעו עד כה כמה מאות השתלות עם מנות דם טבורי שהיו בהן זיהומים בקטריאליים. בכל המקרים, למעט אחד, ההשתלה הצליחה ולכן אין מניעה לשימוש במנה. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי ההחלטה לגבי שימוש בתאי גזע מדם טבורי כמו החלטה לגבי כל תרופה אחרת מתקבלת כאשר הצוות הרפואי מתייחס לחולה, למחלה ולמידת ההתאמה של התרופה לטיפול הנדרש. במילים אחרות ההחלטה תהיה לגופו של ענין. אשמח לענות על שאלות נוספות. בברכה, ד"ר גניגר

02/01/2014 | 15:25 | מאת: משה

אם רק השתלה אחת של דם טבורי מזוהם מתוך מאות השתלות של מנות מזוהמות - לא הצליחה לעומת אחוזים משמעותיים של השתלות דם טבורי רגילות שלא מצליחות אז אולי כדאי שכל המנות תהיינה מזוהמות?

מנהל פורום דם טבורי