דם טבורי שנשמר בעבר וכעת עושים חישוב מחדש

דיון מתוך פורום  דם טבורי

27/06/2019 | 11:58 | מאת: אנונימית

שלום רב, אשמח לברר- ברשותי דם טבורי של תאומים- כיום הם בני 13. מנה אחת עם 421 מיליון תאים בעלי גרעין ומנה שנייה בעלת 352 מיליון תאים גרעיניים. ברצוני לברר 3 שאלות שמטרידות אותי- 1. האם מספר התאים לכל מנה מספיק במידה וחס וחלילה נצטרך להשתמש בהם? 2. האם הדם הטבורי טוב אחרי כל כך הרבה שנים? 3. יש משמעות לגיל או למשקל של האדם במידה ויש צורך בשימוש בדם טבורי? אשמח לקבלת תשובה

30/06/2019 | 15:54 | מאת: שימושי דם טבורי

מספרי התאים שאת מציינת אכן מתאימים למספר יישומים קליניים. גם מספר השנים שנשמרו נמצא בתחום שניתן להשתמש בהם. לגבי משקל המטופל, אכן לוקחים בחשבון את משקלו כאשר מחשבים את מספר התאים שמתאימים לטיפול.

02/07/2019 | 09:51 | מאת: אנונימית

לאור הנ"ל, מה המלצתך בנוגע לשמירה על הדם לעוד מספר שנים? האם גילו דברים חדשים בשנים האחרונות?

מנהל פורום דם טבורי