ביזבוז כסף

דיון מתוך פורום  דם טבורי

07/12/2011 | 19:35 | מאת: אסף הרופא

שלום! חבל על הכסף שלכם אין אף מקרה בארץ של ילד או מבוגר אשר השתמש בתאי חבל הטבור שהוא שמר וזה עזר לו במשהו עדיף לפתוח חשבון חיסכון,יותר שימושי! הזהרו מגניבת הדעת

08/12/2011 | 12:42 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לאסף הרופא שלום, ראשית ולמען הסדר להלן העובדות: קיימים בארץ לפחות שני מקרים שבהם דם חבל טבור אשר נאסף מתינוק שימש את אחיו חצורך טיפול מציל חיים ובשני המקרים אכן החיים נצלו. בארץ, למיטב ידיעתי, אין עדיין אף מקרה של השתלה עצמית (אוטולוגית). בעולם, לעומת זאת, בוצעו כבר יותר מ- 22000 השתלות של דם טבורי ומתוכם אלפי השתלות בין בני משפחה וכ- 1000 השתלות עצמיות. שימור דם טבורי הוא תעודת ביטוח ביולוגית והשאלה האם לרכוש ביטוח או לפתוח תכנית חסכון היא החלטה אישית לחלוטין. בברכה, ד"ר גניגר

15/12/2011 | 11:44 | מאת: שמוליק

יכול להיות שלשמור דם טבורי בבנק פרטי זה בזבוז כסף כי אין לזה שימוש היום. יכול להיות שיש אפיקים טובים יותר להשקיע כסף על סמך משהו שאולי יתפתח בעתיד (בעברית קוראים לזה הימורים?) לא הבנתי מה בדיוק הביטוח כאן? שמעתי שלשום ראיון ברדיו עם איזה פרופסור באך או משהו כזה שם הוא סיפר שהבנק הציבורי בדמיך חיי בירושלים שומר דם טבורי עבור אחים ואחיות בחינם ללא כל עלות למשפחה בכל מקרה שיש לזה סיבה רפואית מוצדקת והם אפילו השתילו כמה ממנות הדם טבורי האלה כאן בארץ. אז אולי כדאי לשמור אם יש לזה סיבה רפואית אבל אז כנראה שלא צריכים לבזבז כסף.

מנהל פורום דם טבורי