עצירות בתינוק בן 6 חדשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/11/2013 | 11:31 | מאת: שוש

תינוק יונק כמעט בלעדית.(סימילאק רק במקרים בודדים).יציאות של כמה פעמים ביום.לפני כ-3 שבועות התחלתי לתת לו טעימות של בטטה. היה לו שלשול .אח"כ כמה ימי עצירות.המשכתי לתת לו טעימות של גזר,ת"ע ואגס.העצירות המשיכה. לאחר כ-7 ימי עצירות הרופאה בעזרת לחץ על הבטן גרמה לו להוצאת קקי קשה מאד בכמות ענקית. אחרי כמה שעות היה לו שלשול. אחרי כמה ימים נוספים של עצירות הצלחתי ע"י מסג בטן וגירוי פי הטבעת להוציא שוב קקי קשה. מאז שוב עצירות. התינוק אוהב לאכול ואוכל כרגיל.שכחתי לציין שבעקבות דלקת אוזן סיים לפני 3 ימים אנטיביוטיקה.אני ממשיכה לתת לו בעיקר רסק ת"ע של מטרנה ושזיפים של מטרנה.העצירות נמשכת. יש לציין שאני לא נותנת לו ברזל בגלל העצירות.מה עלי לעשות? האם להפסיק את הפירות ולתת לו כמה ימי הנקה בלבד בתקוה שהמערכת תסתדר? מה לעשות???

נסי הפסקה במתן אוכל מוצק למשך שבועיים ואם העצירות תפסק צריך להתחיל שוב חשיפה למוצקים אך להוסיף כל 3 ימים מאכל אחד בלבד כדי להרגיל את המעיים.אם השיבוש ביציאות ימשך צריך יהיה לתת סירופ אבילק לריכוך היציאות . בכל מקרה יש להפסיק לעשות גירוי בפי הטבעת כי זה מחמיר את העצירות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער