כמה זמן לתת נורמלקס?

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/05/2013 | 09:11 | מאת: מירב

שלום, בני בן שנתיים ועשרה חודשים. מזה כחודש וחצי הוא מקבל 8 גרם נורמלקס (המנה המקסימלית לגילו, בשתי מנות ביום של 4 גרם בבוקר ובערב), בשל התאפקויות (של חמישה ימים בממוצע) ופיסורה. המצב כעת הרבה יותר טוב. הוא יוצא כל יום או יומיים, לא כואב לו, כבר לא מפחד לשבת על האסלה ואפילו עשה כבר פעמיים מחוץ לבית. כמה זמן עלינו להמשיך לתת לו נורמלקס? האם בטוח לתת נורמלקס כל כך הרבה זמן? האם יש להתחיל להוריד את המינון? כיצד? באיזה קצב? אני לא רוצה שיחזור שוב לעצירויות ולהתאפקויות. זה היה סבל גדול לו ולנו, מצד שני, האם הוא יהיה צריך להיות תלוי בתרופות תמיד? תודה רבה, מירב

נורמלקס הוא תכשיר בטוח ונטול תופעות לואי. אפשר לשתות אותו גם במשך שנים.ויש הרבה ניסיון בכל העולם המערבי. חשוב מאד לטפל טיפול ממושך מספיק כדי להשכיח את הכאב שחווה ביציאה וכדי שהפיסורה תתאחה באופן מלא.כפי שכתבת בעצמך אם יחווה בקרוב שוב צואה קשה וכואבת יכול לגרום להתאפקות כהרגל. בנוסף לכך הוא נמצא בגמילה וגם להצלחת הגמילה רצוי לעבור את התקופה הקרובה בצורה חלקה נטולת זעזועים. כך שהמלצתי היא להמשיך עם נורמלקס 8 גרם ליום עוד כ-3 חודשים ואז לרדת מאד לאט להפחית 2 גרם ליום במשך שבועיים(6גרם ואפשר במנה אחת) לבדוק כל יום שיש יציאה ושאין צואה קשה ואז לרדת ל4 גרם ביום לשבועיים וכן הלאה.ביום שמופיעה צואה קשה במיוחד או שיש יום-יומיים ללא יציאה צריך לחזור למינון 8 או 10 גרם ביום כי עדיין לא בשל לגמילה מנורמלקס כי כנאה מתאפק.זו אינה תלות ,הוא יגמל מנורמלקס כשיגדל קצת יותר ויפסיק להתאפק.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער