תינוקת בת 9 חודשים ופגלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

31/12/2012 | 14:31 | מאת: כרמלה

מתחילת אכילת המוצקים בגיל חצי שנה הקטנה סובלת מעצירות. שהידרדרה לפיסורה .לפני חודשיים וחצי התחלנו טיפול בפגלקס והפיסורה נעלמה .קרוב לחודש וחצי אין פיסורה והיציאות סדירות אחת ליום-יומיים בלי כאב אך עדיין עם מאמץ. לפני יומיים היתה עצירות קשה למשך 3 ימים, אולי בגלל הרבה תרד שהיא אכלה?? לא ברור. בכל מקרה עכשיו שבנו לשגרה והעצירות חלפה אנו מתלבטים עד מתי להמשיך עם הפגלקס ואיך להפסיק איתו-באיזו מידה של הדרגתיות האם הפגלקס גורם למעיים להיות עצלים? אני מבינה מכל הפרסומים שהוא לא ממכר אבל הגוף מתרגל לסיבים הללו ומפתח עצלות לא??אנו מודאגים

הסיבה לעצירות היא התאפקות בזמן תחושה של צורך לפעולת מעיים ,התאפקות בתגובה לכאב בזמן יציאהכאשר היתה צואה קשה וכאשר היתה פיסורה.החויה הטראומטית עדיין צרובה בזיכרון לחודשים רבים ולכן ה"מאמץ" שאתם רואים גם כאשר היציאה רכה עם נורמלקס.מחקרים מראים שדרוש זמן של 6 חודשים מרחק מחויה כואבת כהיתה בעבר כדי שהזיכרון יתעמעם מספיק והתגובה של ההתאפקות תפסק.זאת בתנאי שב 6 חודשים אלה לא היה שוב ארוע של עצירות וכאב כי אז זה שוב מרענן את חוית הכאב וההתאפקות וחוזר חלילה.הפגלקס אינו ממכר והסיבה שקשה להפסיק טיפול היא מכיוון שההרגל להתאפק עדיין לא עבר.אין שום בעיה לתת פגלקס במשך שנים.אולם שך הטיפול המינימלי הוא חצי שנה רצופה של מינון טוב שגורם יציאה רכה ובקלות וללא "מאמץ".ואז לנסות לרדת מאד לאט אך אם מופיע שוב עצירות יש לחזור לפגלקס.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער