גזים וכאבים בלילה לבן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

16/12/2012 | 22:39 | מאת: שירי

שלום, בני בן השנה וחודשיים התחיל את חייו עם הרבה גזים, בכי ועצירויות. לצערי לא הנקתי (בעיה אנטומית קלה אצלו בשילוב של יאוש שלי :-( ) והיה לו קשה עם תחליפי החלב. עברנו מסימילאק למטרנה ומשם לאופטימיל, ניסינו גם מזון מפורק אך הוא לא היה מוכן לאכול אותו. בסוף היינו כמה חודשים עם מטרנה צמחי והיה הרבה הרבה יותר טוב. מגיל 5 חודשים בערך חזרנו שוב למטרנה חלבי והמצב השתפר. וככל ששילבנו יותר ויותר מוצקים ולבסוף גם הפסקנו עם טיפות הברזל העצירות נפתרה. הבעיה שלנו היא שעדיין יש לו כאבי בטן. אבל זה רק בלילה. הוא אוכל מטרנה לפני השינה, באמצע הלילה (כן, עדיין...) ובבוקר. חשבנו שאולי הכאבים זה ממוצרי חלב, ואח"כ חשבנו שאולי זה מתפוזים, ניסינו להוריד מהתפריט כל מיני דברים אבל לא ראינו שיפור חד משמעי (אולי גם לא עשינו את זה כמו שצריך). אח"כ חשבנו אולי יש לו בעיה במעי כיוון שיש לי קוליטיס ואולי הוא ירש משהו, אבל פתאום התחלנו לחשוד שוב בתחליף החלב. אולי יש לו בעיה עם המטרנה כיוון שהכאבים רק בלילה? (אבל אז זה לא מסביר למה לא כואב לו אחרי החלב של הבוקר). בקיצור, אנחנו אובדי עצות וצריכים הכוונה ועצה. האם לנסות לשנות את תחליף החלב? האם לעבור לצמחי? האם לשנות את התפריט בצורה מסודרת ומוקפדת בשיטת האלימינציה ?(כבר ניסינו קצת אבל בקצב הזה לא ישאר לו מה לאכול...) האם לגשת לרופא גסטרו ולבקש בדיקת רגישות ללקטוז או משהו בסגנון? תודה

17/12/2012 | 10:57 | מאת: מאיה

נסו לתת מטרנה ללא לקטוז במשך שבועיים ובחנו תגובה. אני נתתי לבני נטול לקטוז והשיפור ניכר. איך הוא עם מוצרי חלב בכלל?

שירי אם אני מבינה נכון הבעיה היא שהילד מתעורר בלילה מספר פעמים בבכי. מה גורם לך לחשוב שהוא בוכה מכאב בטן? יש הרבה סיבות לבכי בלילה. איך הוא נרדם? במיטה שלו או בידיים שלכם? האם הוא נרדם עם שתית המטרנה שלפני השינה? אולי הבעיה קשורה לשינה. אם הוא נרדם בידיים תוך כדי שתית מטרנה הוא רוצה אתכם לידו בלילה כשהוא מתעורר וגם רוצה את המטרנה. בדרך כלל אם יש כאב בטן בגלל בעיה במערכת העיכול הוא לא מוגבל רק ללילה. האם במשך היום הוא רגוע או בוכה הרבה? האם אוכל טוב,עולה טוב במשקל ומתפתח תקין?האם יש יציאה כל יום ?

19/12/2012 | 17:48 | מאת: שירי

אנחנו מניחים שזה כאבי בטן כיוון שהוא מתפתל, יוצאים לו גזים, והבטן נפוחה וקשה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער