התאפקויות סביב הולדת האח

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/05/2012 | 11:21 | מאת: אא

שלום, בני בן שלוש וחצי, גמול יום ולילה בערך שמונה חודשים. הגמילה היתה יחסית קלה ומהירה ולא היו קשיים ביציאות. מאז הגמילה הוא מתאפק גם עם פיפי וגם קקי עד הרגע האחרון אבל אז רץ ועושה בשירותים.היציאות שלו כמעט תמיד רכות והתדירות משתנה- הוא יכול לעשות פעמיים ביום ולפעמים פעם בשלושה ימים. לא נתקלנו במקרים קשים של התאפקות עד כה מלבד התאפקויות "רגילות". נולד לנו תינוק נוסף לפני עשרה ימים ומאז היו שני "ארועי התאפקויות" קשים שבהם הוא לא עושה קקי שלושה ימים בערך ואז זה מתחיל מכאבי בטן איומים, אח"כ הוא יכול לצרוח ולרוץ בבית כשהוא צועק "אין לי קקי", יכול לשבת מספר פעמים על האסלה ולבכות שאין לו קקי, בפעם הראשונה זה נגמר בזה שלבסוף הוא רץ לשירותים וכל הקקי יצא (לא קשה לפני מה שנראה לי) ואתמול בלילה אחרי כמה סבבים כאלה הוא הקיא המון ולא עשה קקי בנתיים. אנחנו מנסים לא להתערב לו ורק להיות איתו בכל מה שעובר עליו, לא ללחוץ עליו. אני מאוד מפחדת שזה יהפוך למשהו קבוע ונכנס למעגל שקשה לצאת ממנו. איך עלינו לפעול?? אשמח לתגובה. תודה!

להיות איתו זו התגובה החשובה ביותר.אבל באמת להיות איתו: כאשר מבחינים שמתחיל לחוש צורך ליציאה לגשת אליו להיות לידו לחבק אותו,ללכת יחד איתו לשירותים, עד שיש יציאה.אם בהמשך הצואה הופכת קשה צריך לתת מרכך צואה פגלקס או נורמלקס לריכוך כדי שהיציאה תצא בקלות וללא כאב.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער