עצירות- ילד בן שנתיים ו-3 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/05/2012 | 18:50 | מאת: הילה

בני בן שנתיים ו-3 חודשים. לפני פסח התחלנו גמילה- תוך יומיים שלט בפיפי. בשבוע הראשון היו לו יציאות (חלקן בסיר וחלקן בתחתונים). בחזרה לגן לאחר החופשה עשה קקי פעם אחת בשירותי הגן. כבר 3 שבועות שהוא סובל מעצירות (יציאה קשה פעם ביומיים-שלושה מלווה בכאבים חזקים ומסכים לעשות רק בחיתול). ביום ראשון לפני שבוע ניגשנו לרופאת ילדים, בבדיקה התגלו סדקים בפי הטבעת. הטיפול שקיבלנו- נורמלקס (8 גר' ביום) ובנוסף מריחה פעמיים ביום של משחה "פרוקטוצורין" (בלית ברירה הסכמתי להשתמש בזה). במהלך שבוע שעבר היו לו יציאות יומיים ברציפות אולם מיום חמישי לא התפנה (3 ימים שלמים!!!). לפי תנועות הגוף שלו ניראה כי הוא מתאפק ומחזיק. יש לציין כי הוא אוכל פירות וירקות ושותה המון. אני אובדת עצות וכואב לי לראות אותו סובל. מה ניתן לעשות? איך ניתן להקל עליו ולהוביל אותו ליציאות תקינות? תודה מראש על התגובה.

שינוי ביציאה והופעה של צואה קשה בזמן גמילה מטיטול היא תופעה נפוצה.לעיתים העצירות היא זמנית וחולפת ולעיתים הופכת להרגל.ההרגל נוצר בעיקבות מעגל קסמים: הכאב שחש הפעוט בזמן יציאה קשה מפחיד אותו וכתוצאה מכך בפעם הבאה שחש צורך ליציאה מתחיל להתאפק כדי לנסות למנוע יציאה וכך למנוע כאב חוזר.ההתאפקות גורמת לצואה להיות קשה ונוצרים גושים גדולים שפוצעים את פי הטבעת בזמן יציאה.תבנית זו הופכת להרגל אשר מלווה את הפעוט במשך חודשים או שנים.הדרך לשבור את מעגל הקסמים היא בעזרת מתן חומר מרכך צואה בשתיה,כך שהיציאה תהיה תמיד רכה ואז תצא בקלות ולא תכאב.כאשר יעברו מספר חודשים של יציאות רכות ונעימות ללא כאב הילד בהדרגה ילמד שכבר לא כואב ביציאה ויפסיק להתאפק.רק אז מפסיקים בהדרגה את הטיפול.לפי התאור שלך זו גם הבעיה אצלכם.כדי להקל עליו את היציאה ולמען הצלחת הגמילה אני ממליצה טיפול במרכך צואה -נורמלקס או פגלקס מומס בשתיה לפי ההוראות על גבי האריזה .מינון הנכון הוא זה שגורם ליציאה רכה כל יום. אם קבל 8 גרם ביום בתוך 120 מל שתיה(חשוב להקפיד על היחס הזה) ועדיין אין יציאה כל יום צריך לעלות מינון ל12 גרם ליום בתוך 180 מל שתיה אפשר ב2 מנות,. הטיפול חייב להמשך לפחות חצי שנה ואז לרדת מאד לאט במינון לבדוק אם כבר השתחרר מהרגל להתאפק.כאשר יש צואה רכה במשך חודשיים רצופים הפצעים נרפאים מעצמם.אין ורך במשחת פרוקטוזורין.היא נועדה לגדולים יותר לטיפול בטחורים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער