שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/05/2012 | 17:16 | מאת: שושנה

שלום,הבן שלי בן שנתיים תקופה ארוכה (מעל חצי שנה בטוח..) מידי פעם נראה כאילו הוא עושה,הוא רועד,מזיע וצורח מכאב ,וכשהוא מצליח לעשות הוא מפסיק לאיזה יומיים. יש לו צואה רכה. הוא עבר לפני שנה ניתוח לפרסקופיה ללהסרת אשך תמיר (לא יודעת אם זה קשור..) היינו אצל רופא ילדים כמה פעמים, שנתן חומר לריכוך הצואה (למרות שהיא רכה) ושמן פרפין וכן משחה נגד טחורים למרות שהוא אמר שהוא לא רואה. מה זה יכול להיות? ואיזה בדיקות ניתן לעשות?? אודה לתשובה

בדרך כלל התנהגות כזו של רעד וצעקות בזמן יציאה מעידה על ניסיון להתאפק ולמנוע יציאה אך ללא הצלחה מלאה כי בסוף יש יציאה. ואחר כך מצליח להתאפק ליומיים וחוזר חלילה. הסיבה להתאפקות היא בדרך כלל ארוע של יציאה קשה וכואבת בעבר,אולי אחרי הניתוח ןאולי ללא קשר לניתוח בכלל.הטיפול הוא מרככי צואה-פגלקס או נורמלקס כדי שהיציאה תהיה מאד רכה ותצא בקלות כל יום וללא כאב וכך בהדרגה במשך מספר חודשים הילד נרגע. משחה לטחורים לא מתאימה בשום אופן לילדים קטנים. אם אין שיפור אני ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים להמשך טיפול.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער