פחד מיציאות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

16/04/2012 | 08:24 | מאת: אבי

ילד בן 10.5 אין לו יציאות . עד כדי כך שימים עוברים ויש גוש גדול מאוד וזקוק לטיפול של חוקן. הדבר חזר על עצמו כבר פעמיים בחצי שנה.האם הענין נפשי? האם אפשר לעזור בתרופה טבעית? תודה

האם העצירות החלה בגיל 10 שנים או שהיא קיימת כבר מספר שנים ורק החמירה לאחרונה? בכל מקרה עצירות שהופיעה לאחר גיל הגמילה מצריכה ברור קטן בבדיקות דם-מלחים סידן נוגדנים לצליאק ותפקוד בלוטת התריס. הופעת גושי צואה גדולים מאד מעידים על כך שהילד מתאפק ונמנע מללכת לשירותים.האם יש בריחת צואה לתחתונים ? הטיפול הטוב ביותר עבורו הוא מתן מרכך צואה יום יום במשך תקופה ארוכה-6 חודשים לפחות .הטיפול המתאים ביותר הוא נורמלקס-אבקה ללא טעם וריח שממיסים בשתיה טעימה.ממיסים 17 גרם בכוס של 240 מל והמינון שיכול להתאים לבן 10 הוא 2 כוסות ביום. כדי שיהיה קל וזמין אני ממליצה להכין בבקבוק של ליטר וחצי מיץ פטל או מיץ אחר שאוהב ולהכניס לבקבוק 6 מנות (כוסות מדידה של 17 גרם) וכך יהיה בקבוק מוכן במקרר עם מדבקה עם שם הילד והוא ישתה מבקבוק זה 2 כוסות כל יום אפשר בארוחות או בין הארוחות.וכשנגמר מכינים בקבוק חדש. בנוסף לכך צריך לדבר עם הילד להסביר לו שלא יתאפק וכאשר חש צורך ליציאה ללכת מיד לשירותים.לשלוח אותו לשירותים בבוקר ואחרי כל ארוחה.בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער