עצירות אצל תינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/03/2012 | 20:22 | מאת: מורן כהן

שלום, בתי תהייה בת 5 חודשים שבוע הבא, מאז שנולדה לר היו יציאות טובות ( פעם ביומיים/שלושה במקרה הטוב, והרבה פעמיים עם עזרה שלנו) החלפנו לה את התמ?ל מספר פעמיים, נכון להיות אוכלת אופטימיל, אחרי שניסינו סימילאק ומטרה אקסטרה קר, בנוסף אוכלת מרק ופירות, רוב הזמן הצואה שלה קשה ונורא קשה לה, לפעמיים היא בוכה ואפילו ירד לה טיפת דם קטנה היום כנראה ממאמץ, לוקחת גם ברזל שלמיאב הבנתי לא עוזר לעצירות, אשמח לקבל את עצתך, אני דיי מיואשת, מה גם שבגלל זה היא בקושי ישנה.. מה ניתן לעשות?? תודה מקרב לב..

19/03/2012 | 12:25 | מאת: אמא לשני נסיכים

להוסיף כף שמן קנולה לכל בקבוק תמ"ל, לתת כמה כפיות של גרבר שזיפים, שתי כפיות של מיץ עגבניה (או רסק ללא גרעינים), ואם כל זה לא עוזר- אבקת נורמלקס (ניתן לקנות ללר מרשם רופא בכל בית מרקחת). בהצלחה.

האם גדלה ומתפתחת באופן תקין? האם בשבועות הראשונים לחיים היו יציאות רכות לעיתים קרובות? עצירות שמתחילה "מאז שנולדה" מצריכה לפחות פעם אחת בדיקה והערכה של גסטרואנטרולוג ילדים.צריך לבדוק גב תחתון מיקום וצורה של פי הטבעת.ולעשות ברור קטן שכולל בדיקת דם-בלוטת התריס מלחים וסידן בדם. בשל העצירות המתמשכת עם פציעה של פי הטבעת (פיסורה) חשוב מאד לטפל במרכך צואה נורמלקס אבקה ללא טעם שממיסים בשתיה או מזון תינוקות.חשוב להתאים את המינון כך שתהיה יציאה רכה יום יום במשך חודשיים שלושה לפחות -כדי שהפיסורה תחלים.אפשר להתחיל עם מינון 4 גרם ליום במשך שבוע ראשון ואם יציאה לא ממש רכה לעלות מינון ל6 גרם ליום.

20/03/2012 | 13:02 | מאת: בר

אם ניסית כבר את כל הפורמולות אז לא נראה לי שזה קשור אני יכולה להציע לך תרופת קסם של עגבנייה מגורדת אבוקדו וקצת שמן זית...וואהו זה עובד פלאים ובנוסף מסאז בכיוון השעון שעוזר לצואה לעבור בקלות במעי עד לפי הטבעת-ותנסי להשאר באותה פורמולה כדי לא לשגע את הכיבה של הקטנה וגם לראות אם את מבחינה בשינוי-לנו זה קרה עם סימילאק אבל לא שיניתי את הפורמולה ופשוט הוספתי מזון שעוזר ליציאות-בהצלחה!!

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער