עצירות אצל ילד בן שנתיים וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/02/2012 | 23:53 | מאת: נירה

שלום, בני נכנס לגן בגיל שנתיים ואז בפעם הראשונה פיתח עצירות לא נעימה רופאה בשניידר המליצה על חצי שנה פגלקס לפי עצתך ניסיתי אחרי חודש להפסיק בהדרגה ואז העצירות חזרה. המשכתי לטפל כאשר המינון המתאים לבני הוא כל 3 ימים 4 גרם- אם אני נותנת יותר הוא משלשל. המשכתי עוד חודשיים שלמים לטפל ואז בני חלה דלקת ריאות אוזניים ועוד... הוא לא אכל ולא שתה ולא הצלחתי לתת את התרופה לאחר המחלה החזיק מעמד 3 שבועות בלי תרופה והקקי היה רך ואז שוב עצירות... שאלתי היא: איך יכול להיות שבני זקוק למינון כלכך מועט ובכל זאת לא מצליח ללא הפגלקס מתי נוכל לעשות קקי לבד? היום חלפו כבר 5 חודשים האם את יכולה להציע לנו מה לעשות? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? אני רוצה לציין שאנו מנסים לשפר תזונה ודי מצליחים אשמח לקבל את דעתך אני די מודאגת תודה מראש נירה

לבנך היתה יציאה תקינה כל יום עד גיל שנתיים-עובדה זו שוללת במידה רבה מאד מחלה מולדת שגורמת לפגיעה בתפקוד הסוגר או המעי. השיבוש ביציאות התחיל כאשר חל שינוי גדול בחייו-החל ללכת לגן חדש.גם זה מתאים לעצירות תפקודית,כלומר ללא מחלה.לרוב התופעה היא התאפקות שמתחילה לאחר יציאה קשה וכואבת אשר מתרחשת בעיקבות השינוי במזון או בסדר יום. בנך אינו צריך את הנורמלקס כדי לעשות יציאה אלא הוא צריך את הנורמלקס כדי שהצואה תשאר רכה במעי גם אם הוא מתאפק.והטיפול ניתן תקופה ארוכה של 6 חודשים כי זה פחות או חותר הזמן שמשכיח את ההרגל להתאפק.האם את רואה או ראית אותו מתאפק?

14/02/2012 | 12:55 | מאת: נירה כהן

בתחילת העצירות ביני היה בוכה ואומר קקי קקי כל הזמן גם כשאנו מפסיקים טיפול הוא אומא קקי קקי ועכשין גם מוסיף:כואבת לי הבטן{יכול להיות גם ששמע את אחותו מתלוננת} אין אני יודעת אם הוא מתאפק . הוא מתלונן ולא מוציא קקי הוא מבקש שירימו אותו . האם אנו צריכים בדיקות דם? אני רוצה לציין שבני סובל מאסתמה מגיל שנה ושבעה אולי מתן הסטרואידים? יש קשר? תודה על תשובותיך הטובות והמפורטות

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער