בעיות עיכול?

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/12/2011 | 20:49 | מאת: רותי

שלום דר' צילי צנגן, סליחה על ההודעה הארוכה. מקווה שזה עוזר לשפוך אור על המקרה. יש לי תינוק בן כ-3 חודשים (עוד שבוע). בן ראשון כך שאין לי ניסיון. לא ינק בגלל קשיים משותפים לי ולו. בשבועות הראשונים לחייו סבל מעצירות מכאיבה (גללים עגולים קטנים). ניסינו מטרנה אקטרה קייר וסימילאק אדוונס ללא הועיל. התייעצנו עם שני רופאי משפחה ושניהם אמרו לנסות תחליף צמחי כי התחליף המיוחד (אוכל מפורק) מיועד לבעלי אלרגיה לחלב ולא נראה שיש לו אלרגיה כי אין לו שלשול או פריחה. כמו כן, הם אמרו שהתחליף לא טעים לתינוקות והם עלולים למעט לאכול. זה עורר אצלי חשש כי הוא נולד קטן וכרגע הוא באחוזון 3. כשעברנו לצמחי הבעיות נפתרו לגמרי למשך כחודש וחצי / חודשיים, אבל אז החלה בעייה חדשה/ישנה. פתאום היציאות החלו להתקשות והתדירות ירדה לפעם ביום, פעם ביומיים והוא סבל נורא מכאבים. כמו כן, הופיעה קצת פריחה בפנים וצוואר אבל אני לא יודעת אם זה קשור. החלטנו לחזור לחלבי...וכרגע הוא אוכל מטרנה אסטרה קייר כבר שבועיים. יש לו יציאה אחת ביום בממוצע והיא תמיד רכה, אפילו שלשולית. זה מרקם נוזלי שניתן להבחין בו בעיגולים/נקודות שטוחות קטנטנות. הפריחה נעלמה אך לצערי נראה שהוא עדיין סובל מאוד מכאבי בטן. הוא לא כ"כ מצליח לישון הרבה בשעות היום (מקסימום 3 שעות ולא רצוף). כל פעם שאני מניחה אותו במיטה הוא מתעורר די מהר ובוכה. יש לי תחושה שיש לו צרבת או משהו כזה, או שפשוט יש לו המון "גרפסים" שהוא צריך לשחרר. עניין ה"גרפסים" היה תמיד אבל נראה שיש החמרה. שאלותיי הן: - האם מרקם הצואה שתארתי הוא בסדר או רומז על בעיה בספיגה? - האם יציאה אחת ביום בממוצע זה תקין לגילו? - האם זה בעיה שהוא סובל מאוד ולא מצליח לישון בגלל "גרפסים"/צרבת? או שזה משהו שיעבור מעצמו? החל משעות אחה"צ/ערב הוא כבר כן מצליח לישון בלי בעיה (טפו טפו טפו :-) ) עד לבוקר הבא. לי, אגב, יש אולצרטיב קוליטיס, אבל לא נראה שזה קשור נכון? תודה :-)

שלום רותי.כמובן שאין קשר בין דלקת המעיים שיש לך ובין הסימפטומים של בנך הפעוט. מבחינת היציאות-נשמע שאין בעיה כרגע.יציאה פעם ביום רכה בכמות טובה זה בסדר. תופעות של כאב בטן ואי שקט וגיהוקים הן שכיחות בחודשים ראשונים לחיים והן לא מעידות על מחלה.לא הזכרת הקאה ואם הילד עולה במשקל ומחייך גם אם עולה במשקל על אחוזון 3 זה בסדר. יש תינוקות שפחות רגועים מאחרים אך גם זה עובר. להמתין עם מתן ארוחה עד שמגלה סימני רעב.לא להאכיל בכוח או לעיתים קרובות מדי.להחזיק במצב אנכי לאחר ארוחות לפליטת עודפי האויר שבלע . שימרי על קשר ודווחי בהמשך אודות ההתפתחויות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער