קושי ביציאות אצל בן 4

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

31/10/2011 | 08:34 | מאת: דנה

אבי ז"ל נפטר מסרטן במעי הגס, ולי יש קוליטיס. לבן שלי עד לאחרונה היו יציאות רגילות, כל יום או יומיים, בלי שום בעיות. בארבעת החודשים האחרונים, יש לו תקופה של כשבוע בה הוא מתקשה מאוד במתן צואה, רץ לבית שימוש ומתאמץ מאוד ולא יוצא. מדי פעם יוצאים לו חתיכות קטנות, אפילו בתחתונים, והחתיכות בדרך כלל רכות. לאחר תקופת מה בה בסוף יוצאת יציאה גדולה, יש מספר ימים ששוב הכל כרגיל, כל יום או יומיים, ואז עוד פעם תקופה שמאוד קשה לו. בגלל שהצואה רכה, אני לא בטוחה שזו עצירות רגילה. הוא שותה הרבה, אוכל הרבה סיבים. הרופא המליץ להוסיף סיבים נוספים, אבל אני מתלבטת אם כדאי לעשות איתו בירור נוסף אצל גסטרואנטרולוג? אני לא רוצה להעביר אותו סתם סבל בבדיקות שאולי אין בהן צורך, במיוחד כשמדובר באיזור שיש לו כבר כל כך הרבה מתחים בגללו. מצד שני, כנראה בעיקר בגלל ההסטוריה המשפחתית, אני מתחילה להילחץ שאולי מדובר במשהו רציני. תודה מראש.

אין קשר בין ההיסטוריה המשפחתית ובין העצירות של בנך בן ה4. כמו כן לפי הפרטים שמסרת אין צורך בשלב זה לעשות בדיקות. התאור שלך מתאים לעצירות שנגרמת על ידי התאפקות.הגוש הגדול של צואה שיוצא לאחר מספר ימים הוא תוצאה של התאפקות.החתיכות הקטנות והרכות שיוצאות בתחתונים הם צואה רכה שנוזלת מסביב לגוש הקשה ברקטום.קרוב לודאי שלאחר היציאה של גוש קשה יש מספר ימים שבהם התחתונים נקיים. הטיפול צריך להיות ריכוך הצואה על ידי מתן מרכך צואה כגון נורמלקס אבקה נטולת טעם שממיסים בשתיה.לגילו מתאים מינון של 8 גרם מומסים ב120 מל שתיה כל יום במשך תקופה של כ-3 חודשים כך שהצואה תהיה רכה תצא בקלות ללא מאמץ וללא כאב ובהדרגה הוא יפסיק להתאפק.הפסקת הנורמלקס צריכה להיות הדרגתית.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער