אנקופרזיס ילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

26/10/2011 | 23:13 | מאת: גלית

בתנו בת ה-4.5 סובלת מאנקופרזיס מאז גמילתה בגיל 3. לאורך השנה וחצי האחרונות טופלנו במסגרת יעוץ הורי ולאחר מכן אצל פסיכולוגית ילדים אשר לראשונה קשרה את המקור לבעיה בבעית עצירות. בהתאם ליעוץ הפסיכולוגית התחלנו לפני מספר חודשים בשימוש בנורמלקס. הילדה אף נבדקה לפני כחודשיים על ידי גסטרולוג ילדים אשר ביצע בדיקה גופנית ולא מצא כל בעיה גופנית והמליץ על המשך שימוש באבקה תוך ניסוי ותהיה בנוגע למינון שיוביל ליציאה אחת ביום. הבעיה היא שעד היום, ולאחר ניסיונות רבים, לא הצלחנו לווסת את המינון כך שיביא לתוצאה הרצויה של יציאה "נורמלית", לא רכה מידי ולא קשה מידי. הפסיכולוגית יעצה לנו לנסות למצוא מרכך צואה אחר שעשוי להתאים יותר לילדה. האם יש תכשיר כזה? האם נכון להחליף את הנורמלקס בתכשיר אחר? תודה מראש

כדי שאוכל ליעץ לכם אני זקוקה לפרטים נוספים. 1.האם תהליך הגמילה היה מוצלח כלומר האם יושבת על האסלה ועושה חלק מהיציאות באסלה או נמנעת מלשבת על האסלה?האם במקום יציאה אתם רואים או ראיתם בעבר שהיא מכווצת את הרגליים והעכוזים 2.האם האנקומפרזיס ללא נורמלקס היו יציאות שלמות בתחתונים או רק מריחות קטנות על התחתונים? 3.איזה מינון של נורמלקס נתתם? באיזה מינון מופיע שלשול?

31/10/2011 | 08:31 | מאת: גלית

1. תהליך גמילה לא הושלם. למעשה אף פעם לא ישבה מהתחלה ועד הסוף לעשות צואה אלא רק פיפי. רואים שהיא בעמידה מכווצת את הישבן ואז אנו יודעים שיש לה קקי. 2. ללא נורמלקס- היו רק חתיכות קטנות שנתקעות בישבן ןמביאות למריחות בתחתונים. 3. נתנו כל מיני מינונים החל מ-8 וזה היה הרבה מדי וירדנו ל-4 ואפילו ל-4 כל יומיים. לא הצלחנו להגיע למינון הרצוי. תודה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער