עצירות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/10/2011 | 15:48 | מאת: אמא

שלום דר', בני התינוק הוא בן שבועיים וחצי. אין ביכולתי להניק לכן הוא ניזון מתחליף חלב. בסוף השבוע הראשון לחייו הוא התחיל לסבול מעצירות, צואה קשה וכאבי בטן : בכי אחרי כל ארוחה ובכל פעם שיש לו גזים/שיהוקים. בהתחלה נתתי לו סימילאק ואז עברנו למטרנה ללא הועיל. אחרי התייעצות עם רופאה עברנו לתחליף חלב צמחי (של מטרנה) ותוך יממה נפתרה הבעיה של הצואה הקשה והעצירות והוא גם הרבה יותר רגוע ונראה שפחות סובל מהבטן. הבנתי שמשרד הבריאות לא ממליץ על תחליף חלב צמחי כי הוא עשוי מסויה. אני אובדת עצות. האם זה בסדר לתת לו את תחליף החלב הצמחי? לא נעשתה לו בדיקת רגישות ללקטוז או בדיקת אלרגיה כלשהיא. ראיתי שיש גם תחליף חלב ללא לקטוז - האם כדאי לנסות אותו במקום? קראתי שהרבה פעמים הבעיה היא עם החלב עצמו ולא רק עם הלקטוז ולכן זה בד"כ לא עוזר...האם זה נכון? אציין שבינקותי גם סבלתי מאי סבילות לתחליף חלב חלבי ואמי נתנה לי תחליף חלב צמחי. כמו כן יש לי קוליטיס ואני סובלת מאכילת מוצרי חלב למרות שאיני רגישה ללקטוז. האם זה גנטי? תודה, אמא מודאגת

ראשית אני שמחה שלתינוק הוקל.בגיל זה הטיפול הראשון שנכון להציע הוא החלפת מזון התינוקות.התופעה של עצירות בתינוקות קטנים מדוחחת כמעט עם כל מזון תינוקות וזה אישי-יש תינוקות עם עצירות בזמן אכילת מטרנה והיא משתפרת עם מעבר לסימילק וגם להיפך-עצירות שמופיעה בזמן אכילת סימילק וחולפת עם מעבר למטרנה.עצירות בגיל שבוע ימים אינה ביטוי של אלרגיה לחלב-לחלבון או איסבילות ללאקטוז.אלא תגובה שבין המזון למעי.קרוב לודאי שהחלפת מזון תינוקות לסוג אחר כמו מטרנה אקסטרא-קאר ולא מזון על בסיס סויה היתה גם כן משפרת את העצירות. לאחרונה מומלץ לא לתת פורמולה על בסיס סויה כמזון קבוע משבועות ראשונים לחיים אלא מגיל חצי שנה. אני ממליצה לנסות מטרנה אקסטרא קאר ואם העצירות חוזרת אפשר לנסות נוטמיגן-מזון מפורק שמיועד לאלרגיה לחלב אך קל יותר לעיכול ויכול לעזור גם בעצירות.אם אף אחד מהנל לא יהיה טוב כמו הצימחי-לחזור בלית ברירה לצימחי. לא ידוע לי על קשר בין עצירות או איסבילות לחלב בגיל הינקות ובין התפתחות דלקת כרונית במעי בהמשך החיים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער