עצירות בן שנתיים וחודש שאלה +תודה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/10/2011 | 09:38 | מאת: נירה כהן

תודה רבה לך על תשובה קודמת מפורטת וברורה. אכן הפגלקס עזר לעצירות שהחלה לפני חודש קיבל 8 מילגרם וירדנו ל-4 השאלות שמטרידות אותי הן: האם כשנפסיק ל תיווצר תלות והילד יתקשה שוב במתן צואה? המוצר אינו מזיק? האם זה בסדר שבגלל חוסר במדף אנו משתמשים בפגלקס של המבוגרים? אשמח לתשובתך ושוב תודה...

החומר הפעיל בפגלקס ובנורמלקס הוא זהה:פוליאתילן-גליקול.בנורמלקס הוא נקי ללא תוספות ללא טעם וללא ריח.בפגלקס בטעמים יש תוספת חומרי טעם ריח ולעיתים גם וטמין C או סיבים תזונתיים. בפגלקס לא כתוב ריכוז הפוליאתילן גליקול. קרוב לודאי שפגלקס מבוגרים ובעיקר ה"נטורל" קרוב יותר לנורמלקס. אפשר להשתמש בפגלקס מבוגרים נטורל גם לילדים. לאחר תקופה של 6 חודשים לפחות של יציאה רכה כל יום אפשר לתכנן גמילה הדרגתית איטית כי בהפסקה פתאומית היציאה תתקשה ותהיה שוב כואבת וההתאפקות תחזור.ירידה הדרגתית במינון תמנע זאת. לילד שלך אני ממליצה לתת כמות טובה של פגלקס עד 6 חודשים לפחות לאחר תום גמילה מטיטול ורק אז לסות גמילה. אין נזק במתן ממושך של פגלקס נטורל או נורמלקס.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער