המשך טיפול

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/09/2011 | 11:36 | מאת: revi

בני בן 5.8 כשמונה חודשים מטופל בנורמלקס אחרי כמה שנים של עצירות מייסרת. התרופה עובדת הייטב וגורמת ליציאות רכות. עדיין היציאות הן כל יומיים- שלושה אך כבר אינן מלוות בפחד והוא כמעט עצמאי בהליכה לשירותים. ברור לי כי הוא מתאפק חלק מהזמן אבל ללא תופעות של לחץ והימנעות מפעילות כמו בעבר. שאלתי היא מה הן ההשלכות הבריאותיות של מצב זה- יציאות מועטות וטיפול ממושך? איך ממשיכים הלאה? ניסיתי להפחית את המינון בהדרגה (מקבל כ- 8 מדי יום) אך זה גרם להתאפקות ממושכת יותר וחזרת הלחץ. מה המלצתך? תודה רבה

שנה טובה.התנצלותי על העיכוב במתן מענה. לאחר שנים של עצירות הגעתם סוף סוף למצב של יציאה סדירה ועצמאית כל 2-3 ימים עם טיפול יומי של 8 גרם נורמלקס בלבד.אין לך סיבה לחשוש מהמשך הטיפול.ילדים בכל הגילים נוטלים נורמלקס תקופות ארוכות גם במשך מספר שנים ללא תופעות לוואי.כפי שנוכחת בעצמך המצב לא מתאים עדיין לירידה במינון וגמילה.אפילו להפך:אני ממליצה לבדוק מה קורה אם עולים במינון ל12 גרם ביום האם יש יציאות לעיתים יותר קרובות.אם היציאה רכה מדי עד כדי שלשול לחזור ל8 גרם ביום. רק בעוד מספר חודשים לנסות לרדת מעט במינון.האם אוכל פירות וירקות? לילד עם עצירות ממושכת מומלץ לעשות בדיקות דם-בלוטת התריס נוגדנים לצליאק ורמת מלחים בדם.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער