פחד מלעשות קקי אצל ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

14/09/2011 | 10:16 | מאת: נלי

שלום, ניסיתי לגמול את בתי מטיטול לפני כחןדש ימים. הכל היה טוב עד המקרה בו היא עשתה קקי על הרצפה. היא מאוד נבהלה, בכתה ומאז מפחד לעשות קקי גם בטיטול וגם באסלה. היא מתאפקת, יש לה יציאות פעם ב-3 ימים, וכאשר היא כנראה כבר לא יכולה להתאפק כל הזמן נוגעת בטוסיק, בוכה ואומרת שיש לה קקי, כל 5 דקות מבקשת ללכת שירותים, אחרי שניה קמה ומבקשת לשים טיטול. אתמול, ספרתי, לקחתי אותה לשירותים 18 פעם וכמובן כל פעם החזרתי לה את הטיטול. איך מתמודדים עם מצב כזה? האם לעשות את מה שהיא מבקשת, למרות שזה הופך לסיוט... אני ממש מיואשת. תודה מראש

ראשית יש לטפל בהתאפקות על ידי ריכוך צואה .כאשר ילד מתאפק 3 ימים נוצר ברקטום גוש צואה קשה בקוטר גדול שלא יכול לצאת ללא כאב.נוכחות הגוש והתכווצויות המעי הגס גורמים לתחושה של צורך ביציאה אך הגוש גדול ולכן לא יוצא כלום .בנוסף לכך היא קמה מיד כי היא פוחדת לעשות יציאה וממשיכה להתאפק. יתכן שהתחלתם את הגמילה מוקדם מדי. המלצתי:לתת מרכך צואה נורמלקס או פגלקס 8 גרם בתוך חצי כוס מיץ (נורמלקס אפשר להמיס גם בחלב)פעם ביום יום יום.בנוסף אני מציעה לסגת מהגמילה בשלב זה ולהחזיר את הטיטול ובזמן שאומרת שיש לה קקי לחבק אותה ולהגיד לה שאם יש קקי שתעשה בטיטול ויהיה לה יותר נעים. רק אחרי תקופה של מספר חודשים עם נורמלקס וחזרה לשגרה של יציאה רכה כל יום בטיטול ללא פחד ובכי אפשר לבדוק אם מתאים לנסות שוב גמילה,תוך כדי המשך טיפול במרככי צואה.

18/09/2011 | 08:53 | מאת: נלי

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער