עצירות במשך שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/08/2011 | 21:33 | מאת: שושי

לד"ר צנגן, שלום. בני בן 4.5 שנים נגמל בגיל שנתיים וכחצי שנה לאחר מכן- החלו הפספוסים- תחילה חשבנו שהוא בנסיגה, אולם כשהתחלנו טיפול בהתפתחות הילד בגיל 3 (בגלל קשיי שפה)נאמר לנו שזו עצירות פסיכולוגית. יש לו בממוצע 2-4 יציאות ביום מתוכן 1 באסלה. היציאות שלו לרוב קשות. תקופה ארוכה הוא מטופל בסיורפ לבולק- ואין כ"כ שיפור- המצב מדי פעם משתפר אבל לרוב הוא מחכה לרגע האחרון והכל בורח לו- יותר מזה, הוא טוען שהוא "לא מרגיש " שיש לו יציאה. אנחנו אובדי עצות לחלוטין, בבקה חווה דעתך

האם היציאות בתחתונים הן קטנות או גדולות?האם הולך בעצמו לשירותים או צריכים לשלוח אותו או ללוות אותו לשירותים?ריכוך יציאה יותר יעיל יהיה עם נורמלקס אבקה מומסת בשתיה 8 גרם אבקה ב120 מל שתיה פעם ביום,במשך תקופה ארוכה של חצי שנה לפחות.אך במקביל צריך טיפול התנהגותי:ללוות אותו לשירותים 3 פעמים ביום בוקר צהרים וערב לישיבה על האסלה לניסיון צאיה.הילד טוען שאינו מרגיש כדרך התגוננות -אם הוא לא מרגיש אז אי אפשר לבוא אליו בטענות והוא אינו אשם.לא צריך לנזוף בו אלא להציע לו את עזרתכם:

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער