יציאות מועטות אצל תינוק בן 3 שבועות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/07/2011 | 21:11 | מאת: קרן

בני בן שלושה שבועות, ניזון מהנקה וחלב שאוב פעם ביום. חלק מן הימים יש רק יציאה אחת ואף לעיתים אין בכלל.הצואה בצבע חרדל ואציין כי הוא עושה פיפי בכמות תקינה ביום. ניכר כי הוא מתאמץ באותם ימים, הוא בוכה ופניו מאדימות בעת המאמץ אך לא ברור לי אם אלו גזים או קושי ביציאות. ניסיתי לגרות את פי הטבעת עם צמר גפן ומים חמימים אך ללא הועיל. בלילה האחרון לא ישן ובכה המון. האם זו עצירות? יש משהו שעשוי להקל עליו? מדשובר במצב תקין או שעלי לפנות לרופא? תודה מראש קרן

אם היציאות רכות בכל פעם שיש יציאה ואם התינוק אוכל ברצון ועולה במשקל אז לא מדובר בעצירות.יש תינוקות שמתאמצים ובוכים ומאדימים מאד בפנים בזמן ניסיונות לעשות יציאה וזה נורמלי.כך הם לומדים איך לעשות יציאה בצורה נכונה: לצורך יציאה צריך לללחוץ בבטן בו זמנית עם הרפיה של סוגר פי הטבעת וחלק מהתינוקות ,אלה שבוכים ומאדימים,כנראה לוחצים לפני שפי הטבעת נפתח עד שבמשך הזמן כעבור חודש -חודשיים הם לומדים לעשות את הפעולה בתיאום.לא נכון לעשות גירוי בפי הטבעת זה רק מפריע להם ומבלבל אותם .צריך לתת להם ללמוד לבד.אפשר לכל היותר להחזיק אותו בידיים עם הבירכיים לכוון הבטן,לבוש כמובן.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער