ריפלוקס, עצירות וגזים- מבולבלת לגמרי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/07/2011 | 11:47 | מאת: ענבל

שלום רב, בני בן 4 חודשים בעוד יומיים ואובחן ע"י רופא הילדים כסובל מריפלוקס בגיל חודש וחצי לאחר פליטות מרובות והקאות. (לא נעשו בדיקות כלשהן). בהמלצת הרופא העברנו אותו לאנפמיל AR ומיד הפסיק לפלוט אולם לאחר שבוע חזר בהדרגה לפלוט והחל לבכות בזמן ולאחר הארוחה- הרופא הסביר שיתכן והחומציות צורבת לו בושט אבל לא המליץ לתת לו זנטק כי המצב לא מאוד חמור. לאחר שהילד היה ממש לא נינוח ובכה המון החלטנו לנסות את הרפואה האלטרנטיבית והוא החל לקבל טיפות הומיאופתיות לריפלוקס - GUNA REFLUX בתוספת ABC דופילוס של סולגאר והיה שיפור דרמטי!!! הוא הפסיק לפלוט לחלוטין והיה רגוע ושמח אבל כחודש וחצי לאחר שהחל לאכול את האנפמיל היציאות שלו הפכו קשות מאוד (גללים) וירדו בכמות והוא מאוד סובל מגזים ומתפתל ובוכה כל פעם לפני ובזמן שעושה קקי (בדקתי את הצואה ולא ראיתי דם). הוא מקבל סימקול להקלה על הגזים ואני עושה לו עיסוי בבטן ובכפות הרגלים ומקפלת לו את הברכיים לחזה כמו שהרופא המליץ ובנוסף, בהמלצת הרופא, נתנו לו מיץ של עגבניה שלא ממש עזר לצואה אבל החמיר מאוד את הריפלוקס ולכן הפסקנו עם העגבניה (חל שיפור מידי) ולאחר יומיים התחלנו לתת לו נורמלקס במינון של גרם וכאשר לא עזר לאחר 5 ימים העלינו לשלושה גרם, שוב, בהמלצת הרופא. מאז שהתחיל עם הנורמלקס ובמיוחד לאחר העליה במינון, הצואה התרככה מעט אבל הוא צורח ובוכה המון- יש החמרה נוראית בגזים ובריפלוקס (אם זה הגיוני?), פולט המון ובוכה וחסר מנוחה רוב הזמן ואני כבר מיואשת... : ( אני מאוד רוצה להקל עליו אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות! סליחה על המגילה אבל רציתי שתדעו את כל הפרטים כי אני מניחה שיש קשר בין כולם ואולי את תוכלי לעזור לי? תודה ושבת שלום ענבל אמא של אופיר

זה קורה לא מעט שכאשר מטפלים ברפלוקס על ידי כלכלת אנפמיל AR או הסמכת כלכלה עם קורנפלור זה גורם לצואה קשה,עצירות,הצטברות יותר גזים במעי ואי שקט.ראי תשובה לשאלה דומה לפני מספר ימים. נוצרה שרשרת :בגלל רפלוקס אוכל אנפמיל AR ובגלל אנפמיל AR יש עצירות ובגלל עצירות מטפלים בנורמלקס ועם נורמלקס יש בלגן גזים ורפלוקס.מה אפשר לעשות? מספר אפשוריות:1.להפסיק אנפמיל AR לחזור לתחליף חלב אם רגיל .יפלוט-לא נורא, אם פולט וממשיך לעלות במשקל.אולי בלי אנפמיל AR היציאה תחזור להיות רגילה.אפשרות אחרת היא להמשיך אנפמיל AR אך להפסיק נורמלקס ולתת מרכך צואה אחר אבילק סירופ 2.5 מל פעם עד פעמיים ביום כדי שיציאה תהיה רכה ותצא בקלות.בכל אופן אלה תופעות זמנית ויעברו בקרוב.בהצלחה.

11/07/2011 | 10:47 | מאת: ענבל

תודה לך ד"ר על התשובה, הפסקנו לתת לו את הנורמלקס לפני 4 ימים, הגזים וההתפתלויות השתפרו והוא חזר להיות חיוני אך לצערי הפליטות החמירות מאוד בתדירות ובכמות- עכשיו פולט בכל ארוחה מיד לאחר הגרעפס באמצע ובסוף הארוחה ובכמות גדולה מאוד (אולי מקיא?) והעצירות חזרה כמובן ואיתה החוסר שקט... שאלותיי הן: 1. האם ייתכן כי הנורמלקס גרם לכזאת החמרה בפליטות??? (לפני כן היה פולט טיפה פעם ביום...) 2. האם ייתכן שאנחנו מטפלים בסימפטומים ולא בשורש הבעיה? ייתכן שהוא בכלל רגיש לחלבון חלב פרה ומכאן כל התופעות- פליטות, גזים מרובים וחוסר שקט? היית ממליצה אולי לנסות תמ"ל צמחי על בסיס סויה לתקופה מסויימת או שזה יכול להחמיר את המצב עוד יותר? שוב תודה לך והמשך יום נפלא ענבל

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער