מספר שאלות לגבי עצירות מתמשכת לילדה בת שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

22/03/2011 | 07:06 | מאת: נורית

שלום, ביתי בת שנה ומזה 10 ימים סובלת מעצירות. ניסינו תמצית שזיפים מיובשים, דבר שעזר נקודתית. בימים האחרונים לסייע לה ביציאות נתנו לה נר גליצירין והיא מיד הוציאה אותו עם מעט צואה קשה. חזרנו על הפעולה מספר פעמים על מנת לעזור לה להוציא עוד צואה. אתמול שוב עזרו לה להוציא צואה ולפני השינה נתנו לה נורמלקס במינון 4 גר. באמצע הלילה הילדה קמה בוכה וסירבה להרגע.יש לציין ששינו לה את התפריט על מנת לסייע לה במנת יציאות: החלפת תחליף חלב מצימחי לחלבי, הורדת כמות לחם, העלאת כמות הפירות וכדומה. 1. האם כמות הנורמלקס מספיקה? 2. האם הכאבים שחשה הילדה לאחר 4 שעות קשורים לנטילת התרופה או קשורים בנפיחות למרות שהיתה לה יציאה באותו יום (בעזרת גליצרין)? 3. בהנחה שהתרופה תעזור, לאורך כמה זמן יש להמשיך לתת אותה, האם להוריד מינון בהדרגה, האם לחזור אליה אם תחזור העצירות? 4. עד להשפעת התרופה האם ניתן להמשיך ולעזור לילדה להוציא צואה בעזרת נר הגליצרין? 5.הילדה מוציאה צואה בעזרת גליצרין, האם ניתן לשלול חסימת מעיים? תודה רבה, נורית

1.מינון הנורמלקס קרוב לודאי נמוך מדי.מטרת הטיפול היא לגרום ליציאה רכה כל יום.מינון יותר מתאים למשקלה הוא 6 עד 8 גרם ליום.כל 4 גרם יש להמיס ב60 מל שתיה או מזון תינוקות. 2.הכאב קרוב לודאי בשל הצואה שנאגרה במשך ימים העצירות.גם אם היתה יציאה באותו יום עם גליצרין עדין יש שארית וגם התכווצויות של המעי הגס שכואבות. 3.אם העצירות נמשכה באמת רק 10 ימים לפני הטיפול בנורמלקס אש אפשר לטפל בנורמלקס במשך חודש ימים ואחר כך להפחית לאט מאד .אם עצירות חוזרת בהפסקת הטיפול סימן שהטיפול היה קצר מדי ויש לחזור לנורמלקס תקופה ארוכה יותר 2-3 חודשים. 4.עדיף להמנע משימוש בנרות גליצרין או גירוי אחר בפי הטבעת זה כואב ומפחיד ועלול לגרום לתגובה של התאפקות והחמרה בעצירות. 5.לרוב חסימת מעיים לא מתבטאת רק בעצירות אלא גם כאב בטן והקאה .בכל מקרה מכיוון שהתופעה חדשה מומלץ להיות במעקב רופא מטפל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער