התאפקות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

06/03/2011 | 12:35 | מאת: שרון

שלום רב, לפני כחודש ימים לאחר מחלה ונטילת אנטיביוטיקה, היתה אצל בתי בת ה-4 עצירות בת כשמונה ימים שהופסקה ע"י מתן נר ותחילת נטילת שמן פראפין על בסיס יומי בהמלצת רופא, מאז ועד היום, הילדה לא עושה קקי תדיר, בורח לה כשלוש פעמים ביום בתחתונים מעט קקי, והיא לא מוכנה להכנס לשירותים, רואים שמחזיקה ומתאפקת (ראוי לציין שבגלל השמן הקקי אינו קשה ויוצא רך), רואים שהילדה סובלת (מחזיקה ולא נעים לה מהבריחות) אולם מתייחסת לזה בטבעיות ולא כואבת לה הבטן. אשמח לכל מתן יעוץ או העלאת פתרון מסוג כלשהו. תודה, שרון

בתך עדיין מתאפקת ובריחות הצואה בתחתונים אינן ממש יציאות אלא נזילה של צואה רכה סביב גוש של צואה קשה שיש לה בחלחולת.את הגוש הזה כואב מאד להוציא וצריך קודם לפורר אותו על ידי שתיה של מרכך צואה נורמלקס בכמות משלשלת ואחר כך להמשיך מנה יומית כטיפול ממושך ל2-3 חודשים הקרובים.מנה משלשלת היא 2-3 כפיות אבקה פעמיים ביום כל כפית להמיס בנפח של 50 מל שתיה מתוקה או חלב או שוקו במשך 3-4 ימים במטרה לגרום ליציאות גדולות אפילו שלשול 2-3 פעמים.איני יודעת באיזה גיל נגמלה מטיטול אך אפשר להציע לה טיטול למשך תקופה קצרה לצורך היציאה בלבד וכאשר תחווה יציאות רכות ולא כואבות אפשר יהיה לשכנע אותה ברכות וללא הפעלת לחץ לחזור לאסלה.חשוב שהטיפול במנה קטנה יותר 2 כפיות ביום ב100 מל שתיה ימשך ברציפות גם אם תהיה יציאה כל יום כי במקרה של הפסקה מוקדמת מדי העצירות עלולה לחזור.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער