אנקופרזיס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/02/2011 | 21:20 | מאת: מיואשת

שלום דר', בתי בת 3 וחודשיים, נגמלה מיוזמתה בגיל שנה וחצי. עם פיפי הכל הלך חלק - ביום ובלילה. עם קקי... הילדה פשוט לא מוכנה לעשות. ניסינו את כל השיטות - עונשים, פרסים, התעלמות, תמיכה וכלום לא עוזר. היא מתאפקת ימים שלמים (לפעמים אפילו שבועיים) ויכולה ללכת לשירותים מספר רב של פעמים בבכי ולא לעשות כלום. מטופלת באבילק אבל כבר הגענו למינון של 4 כפות ביום ללא יציאה. הילדה ממש סובלת והנושא השתלט על כל חיינו - היא לא אוכלת, עייפה, עצבנית, מתלכלכת בתחתונים וכל זה כבר שנה וחצי בלי הפסקה. הבנתי שלתופעה יש שם רפואי (אנקופרזיס) אך לא הבנתי מה הטיפול הנדרש (פרט לאבילק).אנחנו מתוסכלים, חסרי אונים ועצות. אנא עזרי לנו!!!

בהחלט אפשר לעזור לכם לצאת מהמצב המעיק.אני אשמח מאד לעזור לכם אולם פתרון אמיתי של הבעיה יהיה טוב יותר אם הטיפול ינתן וילווה על ידי רופא גסטרואנטרולוג ילדים באופן אישי ולא רק בהוראות מרחוק באתר זה. הצעד הראשון בדרך לפתרון הוא מתן מרכך צואה נורמלקס במקום האבילק שלא ממש עוזר.ריכוך היציאה יקל על יציאה וימנע את היכולת לאגור כמות גדולה במעי.מציאת המינון המתאים הוא תהליך שדורש שיקול דעת רפואי ושינויים תכופים בהתאם לצורך.בימים ראשונים צריך מינון גבוה יותר-אפשר להתחיל עם מנה של 17 גרם אבקה ב240 מל שתיה מתוקה(למרות שאין טעם וריח יש שינוי קל במרקם שמורגש אם מומס במים).אפשר לחלק ל2 מנות של 120 מל ביום.כך 3 עד 5 ימים עד שיש יציאה רכה בכמות גדולה ואחר כך לרדת לחצי הכמות 8 גרם ב120 מל שתייה ביום.בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער