עצירות קשה לילדה בת שנה ו9 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

11/02/2011 | 13:56 | מאת: rona

בתנו בת שנה ו9 חודשים סובלת מעצירות מאד קשה, מאז סמוך להוולדה. מזה שלושה וחצי חודשים נותנים לה נורמלקס בכמות גדולה באופן יומיומי ללא שיפור. נמצאת איתנו בבית כך שלא מדובר בבעיה של תזונה. נמצאים בקשר עם רופאים מומחים וכרגע נראה שאין מנוס מהמשך בירורים פולשניים. רצינו לבדוק אולי בכל זאת יש משהו שאנחנו יכולים לעשות על מנת להקל על הילדה. על כן אבקש הפניה לאיש טיפול קוגניטיבי - התנהגותי מומחה בנושא (הרופא אומר שאנחנו מתנהגים בצורה מותאמת אך עדיין...) תודה

בגיל שנה ו-9 חודשים אין טיפול קוגניטיבי שעושים עם הילד.אפשר רק ללכת להדרכת הורים לפסיכולוגית של הגיל הרך.אין לי המלצה אישית. הטיפול בגיל הזה מתבטא בעיקר בריכוך הצואה במידה המירבית כדי להקל על היציאה. הייתי שמחה לשמוע פרטים נופים כגון מתי החלה העצירות האם היתה פיסורה ומה מינון הנורמלקס ששותה.לעיתים הפסקת חלב ומוצריו יכולה לעזור כי יש ילדים שהחלב תורם לעצירות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער