תעלומה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/10/2010 | 23:00 | מאת: טל

שלום לך. אני פונה אלייך בעקבות המלצה חמה אודותייך. תינוקי בן חצי שנה (ילד רביעי במשפחה) ומזה כחודשיים אינו רגוע בלילות. נראה מכווץ את הישבן ובוכה כתגובה לכאב באיזור. נרגע לאחר שאני מנגבת את האיזור במגבון וחוזר חלילה.לעיתים נראים באיזור פי הטבעת נקודות לבנות דומות לקשקשים יבשים וכמו כן הקשקשים המבריקים הללו ניראים היטב בצואה. בדיקות צואה חוזרות תקינות. הצואה גושית וכהה ( מקבל ברזל ).הילד סובל בזמן שינה וחשוב לנו לפתור בהקדם את התעלומה.רב תודות,טל.

ראשית אני ממליצה לקחת את הפעוט לבדיקת רופא ילדים לשלול סיבה אחרת לאי שקט בלילות כגון נוזלים או דלקת באזניים. אם הסיבה לאי שקט בלילה קשורה למעי והצואה גושית יתכן שיש ריבוי גזים או אפילו פיסורה-פצע בין קיפלי העור בפי הטבעת וגם זה רופא יכול לראות.בכל מקרה אני ממליצה ניסיון טיפול של ריכוך היציאה עי ידי מתן תכשיר דרך הפה-אבילק,פגלקס או נורמלקס יום יום במשך שבועיים לקבלת יציאה רכה ולמרוח וזלין על פי הטבעת (מבחוץ) בהחתלה שלפני השינה ואם אכן יהיה שיפור תמשיכי בטיפול זה עוד מספר שבועות.בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער