עצירות יותר מ 4 ימים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

11/10/2019 | 16:38 | מאת: עצירות של יותר מ4 ימים

שלום, בני בן 3 שוקל 17 קילו בקיץ ניגמל מחיתולים אך מהגמילה של הקקי היה לו קשה בהתחלה לאחר מכן היה בסדר עם מתן נורמלקס במינון של 5 מ"ל-8מ"ל. ולא פחד שהוציא את הצואה ביום שני הייתה לו עצירות של 6 ימים עם מתן נורמלקס עד 8 מ"ל, הרופא החליט לעשות לו חוקן כי לא הצליח להוציא וסבל מעצירות קשה ...כרגע עברו 4 ימים ועדיין לא יצא מאז החוקן מטופל בלובילק 5 מ"ל ומהיום ה-4 10מ"ל ...כמה זמן לוקח עד שיש השפעה ? והאם מומלץ לחזור להישתמש בנורמלקס? או שזה לא משנה ומה הכמות המדוייקת שניתן להישתמש בלובילק לפי משקל וגיל במיקרה של עצירות של כמה ימים?

עצירות בתקופת הגמילה היא תופעה שכיחה והיא נגרמת בשל התאפקות של הילד בתגובה לקשיים ופחד שחווה בגמילה . הטיפול המתאים והיעיל ביותר לעצירות הוא נורמלקס והסיבה שלא היתה יציאה בזמן הטיפול בנורמלקס היא מינון נמוך מדי לצרכים של הילד. שימוש בחוקן מגביר את הפחד ואת ההתאפקות ומחמיר את העצירות. יש לתת טיפול במינון גבוה של נורמלקס כדי לגרום לשלשול ואחר כך לרדת במינון למנה יומית מתאימה. ממליצה שתפני בהקדם לגסטרו ילדים לקבלת טיפול מתאים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער