עצירות אצל בת שנה ו 7 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/07/2019 | 18:13 | מאת: אמא

שלום, הבת שלי בת שנה ו 7 חודשים פתאום התחילה אצלה עצירות לפעם הראשונה לחייה ללא סיבה גלויה ( לא הייתה חולה, לא השתנה התפריט אוכל שלה) אחרי שבוע מתחילת התופעה בקרנו אצל הרופא ונתן לה לבלוק 3 פעמים כל פעם 3 מ"ל למשך 5 ימים, זהו היום השלישי לתרופה ועדיין המצב לא השתנה גם כשהרופא העלה את המינון ( היום השלישי לטיפול) ל 5 מ"ל.. בכללי התינוקת במצב רוח טוב אבל אני התחלתי להלחץ.. מה ניתן לעשות עוד ( מרבים בירקות במיוחד עגבניות ופירות ללא לחם ואורז ואין שיפור) תודה

עצירות היא תופעה שכיחה, אמנם שינוי במזון יכול להיות סיבה בגיל זה אך גם מחלה וירלית קלה או התאפקות כדי לא להפסיק באמצע משחק יכולה לגרום לעצירות. טיפול מתאים יותר לריכוך הצואה הוא נורמלקס או פגלקס, זוהי אבקה שממיסים בשתיה ,קונים ללא מרשם. היא יותר יעילה מלבולק. לבולק אפשר לתת גם 10 מל ביום, ונורמלקס 8 גרם מומס ב120 מל שתיה קרה או חמה , אפשר גם בתמל ששותה בערב, לפחות שבועיים או יותר עד הסדרת היציאות ואז אפשר לנסות לרדת לאט במינון עד הפסקת טיפול. אם העצירות חוזרת יש לחזור לטיפול לתקופה ארוכה יותר

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער