עצירות ויציאות קשות לתינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/05/2019 | 08:16 | מאת: אלון

שלום רב. התינוק עבר למוצקים לפני מספר חודשים (פירות טחונים ומרק ירקות עם בשר). בנוסף ניזון מגיל לידה מסימילאק. ולאט לאט התפתחה תופעה של עצירות. טיפלנו באמצעות מתן נורמלקס שעזר לתקופה קצרה, לאחרונה הפסקנו מתן ברזל כי חשדנו בו (באישור הרופא) ועדיין התינוק סובל ממיעוט יציאות או יציאות קשות ומכאיבות. האם יש משהו נוסף שניתן לנסות כדי לפתור את התופעה?

שינויים במזון יכולים לגרום לעצירות בתינוקות ופעוטות. הטיפול המתאים הוא ריכוך היציאות על ידי נורמלקס במינון שמתאים לתינוק וגורם לו ליציאה רכה כל יום.קרוב לוודאי שהטיפול בנורמלקס היה נמוך מדי או קצר מדי אם היציאות נשארו קשות.יש סיכוי טוב שמינון של 8 גרם בתוך 120 מל שתיה (סימילק לדוגמא, בארוחת הערב) פעם ביום יום יום ירכך את היציאה אך אם עדיין תהיה יציאה קשה אפשר לתת גם מינון גבוה יותר.משך הטיפול צריך להיות עד שבמשך חודש יש יציאה רכה כל יום ואז ניתן לנסות לרדת בהדרגה במינון

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער