המנעות מעשיית צרכים ילדה בת 2.5

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/09/2018 | 16:53 | מאת: נתי

שלום רב . בעקבות מעבר לגן חדש במקביל לתהליך גמילה הילדה התאפקה מספר ימים ואז יציאה של גוש צואה מלווה בבכי והיסטריה ממשית. מאז המנעות של שבוע מעשיית קקי - ניסינו שמן פאראפין נורמלקס והיא לגמרי בהיסטריה...יש לי תור לרופאה בתחילת שבוע הבא ברור לי שעיקר העניין הוא רגשי וננסה לפעול גם במישור הזה. אני קצת חוששת מחוקן/ נרות גליצרין הן בהקשר של טראומה לילדה והן הבקשר של פיתוח תלות בתרופה למרות שאולי לא תהיה לי ברירה. א. האם מומלץ לבצע חוקן / מתן נר מתוך שינה כדי להמנע מטראומה לילדה ב. עד כמה באמת מפתחים תלות בתרופה? ג. יש תקווה להיפטר מזה?? תודה מראש

התופעה הזו מאד נפוצה .התאפקות בזמן גמילה ושינויים משמעותיים בחיי ילד כמו גן חדש. הכאב בזמן היציאה הקשה והגדולה הפחיד את הילדה וגורם להתאפקות ולאגירת צואה ושוב יווצר גוש גדול וכואב וחוזר חלילה. הטיפול צריך להיות שבירת המעגל שנוצר על יד ריקון הצואה שנאגרה וריכוך הצואה באופן קבוע במשך מספר חודשים . ריקון הצואה שנאגרה לא צריך להיות עם חוקנים כי זה טראומטי , ומינון גדול של נורמלקס בשתיה יכול לטפל בזה באותה מידה של יעילות ובצורה פחות טראומטית.אני מניחה שהילדה שוקלת כ-12 קג.המינון שהיא צריכה כדי לגרום לה לשלשל הוא כ-20 גרם ביום במשך כ-5 ימים רצופים, ואחר כך לרדת למינון של 8 גרם ביום או 12 גרם ביום לפי מה שיגרום לה ליציאה רכה כל יום. צריך למצוא את המינון שמתאים לה על ידי ניסיון ובדיקת התגובה.חשוב להכין את הנורמלקס ךפי ההוראות שעל האריזה. לאחר מספר חודשים (03-6) שבהם תהיה יציאה רכה היא תפסיק לפחד מהיציאה. יכול להיות שתרצה באופן זמני להחזיר את הטיטול. אולי הגמילה החלה מוקדם מדי בשבילה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער