עצירות אצל תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

29/05/2016 | 19:23 | מאת: מיכל

שלום, בני בן החצי שנה סובל מעצירות, אנחנו לא יודעים אם בגלל מעבר למוצקים, אבל התחיל בסביבות גיל חצי שנה. הרופא ילדים המליץ על לבולק אחרי שכל תרופות הסבתא לא עזרו. מחברות שמעתי שבד"כ נותנים לתינוקות נורמילקס. אודה לך אם תוכלי ליעץ ולהסביר מה ההבדל בין התרופות, האם שתיהן לא מסוכנות באותה מידה, והאם שתיהן לא נספגות בגוף ומה בדכ מומלץ לתינוקות.. תודה רבה מראש, מיכל

01/06/2016 | 20:40 | מאת: מיכל

שתי התרופות לבולק ונורמלקס משמשות לטיפול בעצירות בבתינוק בגיל 6 חודשים. שתיהן פועלות במנגנון של ריכוך הצואה על ידי תוספת של מים לצואה. אולם הם שני חומרים שונים. נורמלקס מכיל פוליאתילן גליקול ומשווק כאבקה ללא טעם או ריח שנמסה בכל משקה חם או קר.הוא אינו עובר כל שינוי במעייים ואינו ניספג מהמעי אולם כאשר הוא מעורב בצואה הוא מושך מים מחלל המעי אל תוך הצואה וכך מרכך אותה. לבולק מכיל תאית ומשווק כסירופ מתוק. גם התאית מרככת את הצואה על ידי משיכת מים .התאית מפורקת חלקית על ידי החידקים במעי ונוצרים גזים ולגרום לכאב בטן . במחקר נמצא שנורמלקס מעט יותר יעיל מלבולק לטיפול בעצירות. שני החומרים בטוחים לשימוש לטווח ארוך ללא תופעות לוואי משמעותיות וללא יצירת תלות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער