עצירות ודלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/04/2017 | 21:05 | מאת: אורה

שלום רב, בתי בת 4 וחצי חודשים בעבר הייתה עושה קקי פעם בחמישה ימים וסבלה פעמיים מדלקת בדרכי השתן. כיום מטופלת בטיפול אנטיביוטי מניעתי - לוקחת כל יום רספרים במינון נמוך מחשש לדלקת נוספת בשתן. הרופאים אמרו לדאוג לכך שתעשה קקי לפחות פעם ביום כי לפעמים זה מה שיכול לגרום לדלקת בדרכי השתן. כיום לאחר שהחלפנו תמל מסימילאק למטרנה אקסטרה קר היא עושה קקי יום כן יום לא ולפעמיים גם יומיים לא. השאלה מה מומלץ לעשות על מנת להעלות את תדירות היציאות שלה? הרופאה נתנה מרשם לאבילק אבל תהיתי אם יש אולי משהו טבעי יותר במיוחד שהיא גם ככה כבר לוקחת אנטיביוטיקה על בסיס קבוע והייתי מעדיפה להימנע מתרופות נוספות. שמעתי שאולי ביוגאיה יכול לעזור. אשמח לשמוע הצעות. תודה רבה.

הטיפול המומלץ לגרום ליותר יציאות לתינוקת בגיל זה הוא סירופ אבילק, להתחיל במינון 2.5 מל פעמיים ביום, אפשר לעלות לפי הצורך בתאום עם רופאת הילדים. פרוביוטיקה לא מספיק יעילה.

16/04/2017 | 05:34 | מאת: אורנ

היי תודה רבה על התשובה. התחלתי לתת לה אבילק 5 מ"ל פעם ביום. מומלץ לפצל את זה לפעמיים ביום?

16/04/2017 | 05:40 | מאת: אורה

ועוד שאלה אחרונה - אחרי כמה זמן של שימוש מומלץ להפסיק עם האבילק והאם בהדרגה או בבת אחת? תודה

ההמלצה היא לתת אבילק בשתי מנות ביום. מה משקלה? איך משמפיע מתן אבילק 5 מל פעם ביום? משך הטיפול לפחות חודשיים כאשר במשך חודשיים יש יציאה רכה כל יום ואין זיהום בדרכי השתן. אם מתקיים תנאי זה אפשר לרדת במינון בהדרגה ואם חוזרת צואה קשה צריך לחזור לטיפול בריכוך צואה.

19/04/2017 | 06:00 | מאת: אורה

משקלה 7 קילו בערך. אולי קצת יותר. בינתיים יש יציאה רכה פעם ביום עם אבילק במינון 5 מל פעם ביום אז להמשיך כך או לפצל בכל זאת? תודה.

אין צורך לשנות.להמשיך כך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער