עזרה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

01/10/2015 | 18:44 | מאת: א

שלום רב, בני בן 7 ושלושה חודשים. במהלך השבועות האחרונים סובל מכאבים בזמן שהוא מתפנה (צואה). מספר פעמים הבחנתי בדם על גבי המגבון. חשוב לציין כי הצואה אינה קשה (אני נותנת לו הרבה מים וסיבים תזונתיים)וכי הוא מתפנה לפחות פעם אחת ביום. הוא עשה בדיקות דם באמצע אוגוסט והן יצאו תקינות. השבוע שלחנו בדיקת דם סמוי בצואה ואני ממתינה לתוצאות... הסתכלתי מס' פעמים ולא הבחנתי בשום פצע / נגע באזור פי הטבעת. אני מאוד מאוד דואגת. דבר נוסף - הוא קיבל גם טיפול נגד תולעים ולקח את המנה השנייה לפני כשבוע. האם יכול להיות מסוכן?? בסך הכל הילד נראה ומתנהג כרגיל... אנא ענו לי וייעצו לי מה עליי לעשות. בברכת חג שמח.

לפי התאור שמסרת איני רואה סיבה לדאגה. כאב בזמן יציאה ומעט דם טרי בניגוב נגרמים בדרך כלל על ידי פצע מקומי בפי הטבעת (פיסורה) או טחור קטן שאינם נראים להורה. קרוב לודאי שהיתה יציאה קשה בעבר שגרמה לפציעה והפצע נפתח שוב בזמן יציאה גם אם היא לא ממש קשה עכשיו. הטיפול הוא ריכוך הצואה על ידי טיפול באבקה של פוליאתילן גליקול כמו נורמלקס למשך תקופה של חודשיים כדי לאפשר ריפוי מלא של הפיסורה. אם הדמום גובר או יש שלשול עם דם יש לפנות לרופא גסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער