התאפקות של שבוע ימים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/09/2015 | 23:24 | מאת: אולה

שלום,הילד שלנו בן 4 סובל מעצירות ממושכת כבר שנה וחצי,מקבל נורמלקס 14 מ"ל. יש תקופות שהוא מתפנה 3 פעמים בשבוע,אבל רוב הזמן זה מגיע לפעם בשבוע או יותר. אני מפחדת שהכמות של הצואה שמצטברת בגופו יכולה להזיק לו, כי זה אולי מתקלקל בפנים, מתייבש, יוצר פיזורה וכו"..1.האם זה נכון?2.על מנת למנוע נזק האם אחרי שבוע של התאפקות מומלץ לעשות חוקן(מיקרו אנמה)?3.האם קיים דבר כזה כמו שטיפת מיים לילדים שאפשר לעשות בבית או איפשהו? המחשבה שהכמות עדירה של צואה נמצאת בגוף כזה קטן מפחידה אותי מאד, אודה מאד על תגובתך

אם עצירות נמשכת שנה וחצי סימן שהילד לא מקבל טיפול מספיק טוב. אני ממליצה לפנות לרופא גסטרואנטרולוג ילדים ולקבל ממנו הסברים המלצות לטיפול ומעקב. הצטברות של צואה במעיים לא גורמת למחלה, ולא מתקלקלת במעיים. לא עושים לילדים שטיפות מעיים אך מטפלים בתרופות כמו נורמלקס שמרככות את הצואה כך שיהיה קל לעשות יציאה. כנראה שמינון הנורמלקס נמוך מדי אך ההנחיות לטיפול צריכות להנתן פנים אל פנים ולאחר בדיקה של הילד.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער