קושי ביציאות אצל ילדה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/08/2015 | 22:36 | מאת: אבא מודאג

שלום, בתי בת שנתיים ותשעה חודשים. מאז גיל שנה, היציאות שלה היו קשות מאוד, והיא סבלה מעצירות. כאשר כן הייתה מצליחה להוציא, היציאה הייתה קשה מאוד. בעקבות זאת, התחלנו לתת לה נורמלקס. הדבר עזר והיציאות הפכו לרכות יותר. יחד עם זאת, עדיין הבחנו בקושי רב ביציאות שלה. פנינו לגסטרואנטרולוגית, והיא אבחנה שפי הטבעת קרוב לנרתיק. היא אמרה שעם הזמן היא תלמד להתמודד עם זה ותמצא תנוחה שיהיה לה קל להוציא את הקקי. לאחרונה המצב החמיר, הילדה סובלת מאוד כאשר יש לה קקי ומתלוננת על כאבים. למעשה, היא מתלוננת כל היום שיש לה קקי. היא מצליחה לעשות והיציאות רכות ודביקות. בד"כ מדובר בכמות קטנה, מידי פעם בכמות גדולה, אולם היא תמיד אומרת שיש לה עוד. כמו כן, התחילה לה תופעה של בריחת צואה נוזלית החוצה שמלכלכת את התחתונים או החיתולים. הילדה סובלת מאוד, וברור לנו שיש לעשות מעשה. גם חזרה לנורמלקס לא עזרה. חשוב לציין שהילדה לא מוכנה לאכול פירות וירקות, ואוכלת אותם רק כאשר הם מוסווים באוכל אחר. אנו מנסים כל העת לשדל אותה לאכול פירות וירקות, אולם ההצלחה היא מוגבלת מאוד. מצד שני, הילדה מאוד אוהבת פחמימות (לחם, פסטות, עוגות ועוגיות וכו'). אנו מבינים שלנושא האוכל יש חשיבות רבה בפתרון הבעיה, אולם אנו סבורים שיש שם עוד משהו מעבר לזה. נודה לך מאוד על עצתך, אנו מאוד מודאגים.

ככל הנראה יש כאן סיפור ממושך של קושי ביציאות כנראה בשל מעגל חוזר של יציאה קשה-כאב -התאפקות והתרוקנות לא מלאה-שארית של צואה קשה ברקטום וצואה נוזלית גולשת על פני הגוש לתחתונים וחוזר חלילה מעגל חוזר. מיקום קידמי של פי הטבעת תורם לקושי ביציאה והתפתחות עצירות. בשל משך העצירות למעלה משנה וחצי רצוי לעשות בדיקות דם לשלום סיבות לעצירות כמו צליאק, תפקוד ירד של בלוטת התריס וסידן גבוה בדם. האם הולכת ורצה חופשי? האם יש גם קושי במתן שתן? הטיפול בעצירות מבוסס על ריכוך הצואה במינון הנכון כך שלא יהיו גושי צואה קשים והצואה תצא בקלות עם התרוקנות מלאה. התכשיר הטוב ביותר הוא נורמלקס אך כדי שיהיה יעיל צריך להתאים מינון יומי וגם לתת טיפול ממושך 6 חודשים ואף יותר עד שרואים בוודאות שהילד מפסיק להתאפק והולך לשירותים בטבעיות. לעיתים צריך לשלב נורמלקס עם שמן פרפין. אני ממליצה לפנות שוב לגסטרואנטרולוג ילדים להתאמת הטיפול והמשך המעקב.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער