עצירות תינוק בן שבוע

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

30/06/2015 | 10:54 | מאת: די

שלום. השתחרננו מבית החולים ביום חמישי האחרון מאז הקטן עשה קקי רק פעמיים . כלומר כל 48 שעות . קקי צהוב גרגירי משחתי. נראה כי סובל מכאבי בטן אחרי כל ארוחה. בהתחלה הנקתי אבל עקב צהבת שהחלה התבקשתי לעצור הנקה כרגע ולתת רק תמל. כרגע יומיים כבר על מטרנה אקסטרא קר. רציתי לדעת מה ניתן לעשות על מנת לעזור ליציאות. האם ניתן בגיל זה לתת גרגר עגבנייה?

לתינוק בגיל זה צריך להתיחס מאד בזהירות. אם יש יציאה פעם ב48 שעות והיא משחתית רכה בכמות סבירה לא צריך לעשות שום דבר חוץ ממעקב שלכם ושל רופא מטפל. אין לעשות גירויים בפי הטבעת ואין לתת עגבניה או מזונות אחרים מלפד חלב אם או תמל. אם הצואה הופכת מאד קשה או יש בטן תפוחה או הקאה צריך לפנות לרופא ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער