שאלות בנוגע לנורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

29/03/2015 | 23:15 | מאת: ס''ם

שלום. אני בסביבות גיל 18 ואני לוקחת נורמלקס בסביבות חצי שנה בעקבות עצירות (עם הפסקות לפעמים). לאחרונה הפסקתי להשתמש בנורמלקס, ואני לוקחת סיבים תזונתיים מסוג בנפייבר שאמורים לשפר את תפקוד מערכת העיכול. 1. בגלל התקופה הארוכה בה השתמשתי בנורמלקס, יכולה להיווצר התמכרות? כלומר, שמהעי התרגל כבר לסוג פעילות שונה ולא יוכל לחזור להרגלו? 2. הסיבים התזונתיים באמת יכולים לעזור? 3. עד מתי ההשפעה של נורמלקס משפיעה על הגוף? תודה מראש על תשומת הלב.

שלום, נורמלקס אינו גורם להתמכרות. הוא מרכך את הצואה על ידי תוספת מים מהמעי וכך קל יותר לצואה להתקדם לאורך המעי וגם לצאת יותר בקלות. פרט לכך שישה חודשי טיפול אינם תקופה כה ארוכה אלא תקופת מינימום הדרושה לטיפול במקרה של עצירות ממושכת. הנורמלקס משפיע רק בזמן ששותים אותו וכעבור 1-3 ימים מהפסקת הנטילה פוסקת גם ההשפעה. מומלץ לרדת במינון באופן הדרגתי לאורך מספר שבועות כדי להיות בטוחים שהעצירות עברה ולא חוזרת עם הירידה במינון. סיבים תזונתיים עוזרים לשפר פעולת מעיים למי שממעט לאכול ירקות ופירות.חשוב לשתות יותר מהרגיל בזמן נטילת נורמלקס או סיבים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער